III EDICIÓ D’HEMNES FESTIVAL

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Durant dos dies, les dones creadores prenen tot el protagonisme al Pirineu aranès
AQUEST DIJOUS ARRIBA LA III EDICIÓ D’HEMNES
FESTIVAL AMB 16 PROPOSTES ARTÍSTIQUES A
MONTGARRI, SALARDÚ I BAQUEIRA
El festival tindrà lloc el 4 i 5 d’agost i comptarà amb artistes com Núria Graham, Clara Peya, Esther Condal, Brigitte Laverne, Bel i Las Monacas, entre d’altres Baqueria (Vall d’Aran).

Aquest dijous 4 i el divendres 5 d’agost arriba una nova edició a Montgarri, Salardú i Baqueira d’Hemnes, Festival de dones creadores al Pirineu, amb 16 propostes artístiques gratuïtes de música, dansa, performance, xerrades… amb noms com Núria Graham, Clara Peya, Esther Condal, The Crab Apples, Brigitte Laverne i Las Monacas, entre d’altres.
Portar al Pirineu artistes joves que destaquen en el seu àmbit, propostes emergents, diàlegs entre música i dansa d’artistes contemporanis i, també, esdevenir referent en la creació de nous espais escenogràfics en la mateixa natura. Aquest són alguns dels objectius d’aquesta 3a edició d’Hemnes Festival. Música (passant per la cançó d’autor, el jazz, l’electrònica o el pop), dansa, teatre o xerrades sobre salut i natura, són algunes de les activitats que ha programat el festival, que enguany fa un pas més per obrir-se a nous públics i consolidar-se com un esdeveniment de referència al Pirineu aranès.

Així, coincidint amb la Festa Major de Baqueira, comptarà amb propostes per a tots els públics en escenaris a l’aire lliure i idíl·lics de la Vall d’Aran com el Santuari de Montgarri, la plaça Fòrum de
Baqueira i el pati romànic de l’església de Salardú.
Pel que fa a la programació, el festival començarà el dijous 4 d’agost, amb una petita caminada a càrrec de la biòloga i divulgadora Sara Arjó que mostrarà la gran riquesa patrimonial i natural de la Vall d’Aran a l’activitat Les plantes de muntanya (Montgarri, 10:30 h). A continuació, al mateix espai (12 h), arribaran des de Barcelona Les Impuxibles. Bevent de fonts diverses (dansa, música, teatre, performance…), la pianista Clara Peya i la seva germana coreògrafa Ariadna presentaran Luzula, una peça de dansa i música de gran expressivitat i bellesa. A la tarda, el festival continuarà al pati romànic de l’església de Salardú, amb la doctora i osteòpata Carme Mombiedro, que oferirà la xerrada Escoltem el nostre cos. El
repte de la medicina, amb la qual els assistents podran adquirir mecanismes per gestionar les emocions profundes (17 h, sala annexa polivalent). Una hora més tard, des de Pau (França) arribarà la formació Las Monacas, dedicada als cants polifònics gascons. De la mà d’Audrey, Lucia i Sonia es podran conèixer les cançons que s’han cantat i que es canten encara a les tavernes de la regió de Bearn (18 h).
Seguidament, Carmela Rodríguez i Carmen Bonifaci, dues de les dissenyadores i mestres artesanes que treballen actualment al territori i que es dediquen a impulsar la revalorització de la llana aranesa, oferiran una desfilada amb les seves creacions (19:15 h). En acabat, serà el torn de la barcelonina Clara Peya. Pianista i compositora d’una expressivitat sense límits, és capaç de convertir un concert de piano en una autèntica performance. El seu darrer treball s’anomena Mimulus (Temps Record, 2015), que presentarà amb la col·laboració de la ballarina Ariadna Peya (19:30 h). També des de Barcelona arribarà Esther Condal, considerada una de les grans veus del jazz català. Presentarà les cançons del seu darrer disc Bird (22:30 h). Tancarà la nit i la primera jornada del festival l’artista multidisciplinària Bel, que mescla estils com el pop andalús, el swing, el flamenc i la percussió corporal (00 h).
El divendres 5 d’agost començarà a Baqueira amb el taller de Mudes de la ballarina i terapeuta Anna Rubio. Una proposta per aprendre a escoltar, i a construir una acció en moviment o dansada amb acompanyament musical (10 h). A la tarda, l’antropòloga Nora Muntañola presentarà Veus de dones:
testimonis que construeixen nous camins, una xerrada per recórrer noves vies sobre cooperació i exili (17 h, Hotel Montarto). Seguidament, arribarà la cantautora i pianista sabadellenca Lu Rois, que des que va debutar amb Camí del Far (autoeditat, 2015), ja s’ha fet un nom a l’escena musical del país.
Presentarà el seu nou treball, Cau de Lluna (autoeditat, 2016), un conjunt de cançons plenes de força, vitalitat i coratge, sense deixar de banda la seva dolçor i sensibilitat (18 h). Durant el concert de Lu Rois,
la ballarina i improvisadora francesa Claudia Flammin crearà danses al moment a partir d’elements del seu entorn immediat (18 h). A continuació, serà el torn de espectacle de “cabaret pagès” L’Esperanceta per un dia, amb el qual els assistents coneixeran una dona de grotesca delicadesa que els enamorarà amb les seves vivències (19:15 h). Més tard, el protagonisme serà per la vigatana Núria Graham, que des que va presentar la seva primera gravació, ha confirmat un talent precoç i singular per compondre i cantar pop-rock de perfil clàssic. Ara presenta les cançons del seu darrer disc, Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015) en què la seva veu vellutada s’endinsa en mapes sònics moderns, inesperats, que embolcallen les cançons amb rotunditat (19:30 h). El festival continuarà amb la proposta de The Crab Apples, que presentaran l’EP Hello Stranger (Discmedi, 2016), una col·lecció de cançons a mig camí entre el rock i la música més atmosfèrica, amb bases contundents i melodies pop al servei d’unes lletres crítiques amb la societat actual (22:30 h).



Tancarà la nit i el festival Brigitte Laverne, una artista barcelonina que s’ha situat com una de les noves promeses de la música electrònica amb el synthpop alternatiu com a carta de presentació. Amb només un EP publicat, Brigitte Laverne (Foehn Records, 2015), a principis d’any va formar part del Sónar de Reykjavík i fa dos anys va ser l’única artista de l’Estat espanyol escollida per participar en la Red Bull Music Academy a Tòquio (00 h).
Hemnes Festival, organitzat per Gatalheues de Lum i amb el patrocini de l’Ajuntament de Naut Aran, va néixer fa tres anys amb l’objectiu de mostrar propostes femenines en petit format i esdevenir un esdeveniment artístic de referència al Pirineu aranès. Per al festival ja hi han passat artistes catalanes i occitanes com Meritxell Gené, Yaíma Orozco, Carola Ortiz, i Marilis Orionaa, entre moltes d’altres.

PROGRAMA

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.029 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×