7º Val d’Aran Walking Festival per un festival de senderisme sostenible

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Del 8 al 14 de juliol, se celebrarà la setena edició del Val d’Aran Walking & Summit Festival, que es produeix aquest any amb tota una sèrie de novetats que pretenen que els participants puguin conèixer el millor de la natura, la cultura i la gastronomia que aquesta vall ofertes.

Durant els 6 dies del festival de senderisme, es desenvoluparan 14 rutes a través dels millors camins de la vall, els somnis de gira, els turons històrics i alguns dels pobles catalogats dins dels més bonics d’Espanya com Bagergue, Arties i Garos. Per ressaltar a les rutes:  • La ruta de transhumància per conèixer la zona dels Grans Llacs de Tort i Rius.
  • El viatge del cor del parc nacional, des del llac Sant Maurici fins a Los Lagos de Colomers, la concentració més gran dels llacs d’Europa.
  • La ruta dels Pirineus, de l’Hospici de França a la vall de Luchon (França) fins al Cò de Baretja i el parc de la fauna del parc Aran.
  • El Mirador del Montardo, un dels camins més bonics de la vall, a Travesia des de la vall d’Arties fins a Aiguamòg

El programa també inclou visites a les esglésies romàniques de la vall, com San Andrèeu a Salardú i Santa Maria en arties. Tallers de plantes medicinals, fauna nocturna i observació astronòmica. Sense oblidar la visita al parc de la fauna del parc Aran. i la relaxació en les aigües tèrmiques dels arties. Dissabte podem degustar l’olla d’Aranese, en un sopar a l’aire lliure, amb observació d’estrelles i música en arties.

I per als participants a la cimera Val d’Aran, hem preparat un creuament de 6 dies al llarg de la ruta ariana cap a Aneto. El Val D’Aran sempre ha estat una zona de pas per als Pirineus francesos, a través del port de la picada, el pas de l’escala, el Còt de Baretja i el Còth del Montjòia.
Els deu anys són ara l’inici del Tour Aneto, en memòria del pireneatista francès Alfred Tonelle que ho va fer per primera vegada, l’any 1.850, després de pujar a l’emblemàtica Aranesa del Malk des Pois o Forcan.
Els participants a Aran-Addictes de Trekking poden conèixer i ascendir a les cimeres de muntanya com Montcorbison, Pico de la Entecada i Tuca Safeguardia. Zones de gira com la Bassa d’Els i la Vall de l’Artiga de Lin, amb l’aparició dels Uuelhs Deth Joeu, on surten les aigües de fusió de la glacera de l’aneto, després d’una ruta subterrània de més de 5 km de longitud.

Val D’Aran Walking & Summit Festival al Val d’arran, Lleida, Catalunya
El Val D’Aran Walking Festival va néixer el 2018, i en aquests anys s’ha convertit en el festival de senderisme de referència als Pirineus i altres comunitats on se celebra aquest tipus d’esdeveniments. L’any 2.021 va rebre el premi FITUR per al millor producte turístic actiu a Espanya. El festival rep cada any participants de Catalunya i altres zones com Galícia, Euskadi, Navarra, València, Andalusia, Illes Balears i les Illes Canàries.
Des de l’any passat, el Festival de Val d’Aran Walking & Summit s’integra a la Lliga Ibèrica de Senderisme, que és una promoció del destí Val d’arran a tots els clubs de muntanya d’Espanya i Portugal.
El Festival de Walking & Summit de Val D´Aran està organitzat pel Alpi Aanes Club, una entitat esportiva de muntanya, i està patrocinat per l’Ajuntament de Naut Aran. L’Ajuntament de Vielha, el National Parc d’Aigüestortes I Estany de Sant Maurici, Baqueira-Beret, Federacio d’Elitats Excursionistes de Catalunya i la Federació de Muntanyes (FedMe), així com una sèrie de productors locals, facilitats lúdiques, lúdic. Instal·lacions i fonts calentes, botigues i allotjaments. Una part del registre del festival està destinada a la A.E.C.C. Per a les accions que realitza a la Val D’Aran. L’organització tècnica de les reserves la porta a l’empresa Camins:  www.camins.net/walking-festival/

senderisme sostenible
senderisme sostenible
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 187 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×