L’Alta Ribagorça es prepara per acollir La Cabanera Fest, un festival dedicat a la cultura, la gastronomia local i l’entorn rural

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El proper 18 de maig, els carrers del Pont de Suert seran l’escenari de la 1a Edició de La Cabanera Fest, un esdeveniment dedicat a promoure el sector agroalimentari del municipi, el producte de km 0 ,l’art i la cultura local promogut pel consistori municipal amb la col·laboració de diverses entitats.

Durant el dia hi haurà diverses actuacions d’arts en viu, des de dansa, poesia, acrobàcies i música fins a teatre, la majoria d’artistes locals. Un espai per destacar el talent de la comunitat i gaudir de l’expressió artística.Les visitants tindran l’oportunitat de participar en una gran varietat de tallers gastronòmics, que inclouen tast de mel i sidra, olis macerats i altres activitats per aprofundir en els sabors locals de la mà de productores de la zona.

Pel públic amant de la natura i la sostenibilitat, es proposen altres activitats lúdiques sobre el món de la llana, l’art amb materials reciclats i jocs per treballar la consciència ambiental així com una activitat especial per als més petits per conèixer l’entorn des de la perspectiva botànica. També es té previst realitzat una excursió per una de les cabaneres que travessen el municipi que tindrà lloc el diumenge dia 19 al matí. Un element molt especial serà l’exposició sobre les “Transhumàncies del s. XXI”, que explora la ramaderia ovina i la transhumància a l’Alta Ribagorça. A més, es combinarà amb una exposició sobre les dones al món rural lleidatà, destacant el seu paper i contribució a la vida rural.

La Cabanera Fest

Segons els organitzadors, el moment àlgid del festival serà l’estrena d’un curtmetratge documental que ressalta la vida al món rural, realçant el treball de les productores i productors locals des de la seva pròpia veu i experiències i la importància de preservar les tradicions i la sostenibilitat.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 91 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×