EL CONGOST DE MONT-REBEI TINDRÀ UN NOU PUNT D’INFORMACIÓ PER AL VISITANT L’ESTIU QUE VE

1 Flares Twitter 0 Buffer 1 Facebook 0 Email -- 1 Flares ×

Nou punt d’informació al Congost de Mont-Rebei

En el projecte de rehabilitació d’una antiga masia que permetrà obrir un nou punt d’atenció als visitants del Congost de Mont-Rebei, la Fundació Catalunya-La Pedrera inverteix més de 250.000 euros.
Només en el que portem d’any, més de 61.000 persones han passat per aquest espai únic del Prepirineu català

Barcelona, 18 de novembre de 2015. El Congost de Mont-rebei, gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera des de 1999 quan en va adquirir la riba est del Congost, guanyarà un espai per als visitants de més de 250 metres quadrats l’estiu que ve. Aquest mes de setembre s’han començat els treballs de rehabilitació de l’antiga Masieta, un edifici ubicat a dintre d’aquest espai i que estava en desús. La recuperació d’aquest centre permetrà al visitant rebre informació d’excursions per l’entorn, de la fauna i la natura que es pot veure al Congost, així com també tindrà la possibilitat de comprar productes del territori en una petita agrobotiga, aparador dels productors locals.

El projecte de rehabilitació de la Masieta contempla una àmplia reforma de la casa. En el mes i mig de treballs ja s’ha intervingut sobre la teulada en molt mal estat de conservació. Fins a la propera primavera-estiu, els treballs es centraran en l’aïllament de l’edifici, la millora dels tancaments i els acabats interiors. També es farà una intervenció en l’entorn de la masia. Segons el projecte, el nou centre de visitants al Congost, tindrà una única planta de més de 250 metres quadrats, amb una part d’atenció al visitant, una segona estança que acollirà una exposició permanent amb informació d’àmbit divers sobre el Congost (història, geologia, recursos naturals, etc). També tindrà altres serveis d’atenció al visitant com són lavabos, botiga amb productes locals i begudes i una àrea de lleure. El centre estarà totalment integrat al paisatge i s’abastirà d’energies renovables.



Aquesta iniciativa dóna resposta a l’augment de visitants que ha rebut l’espai en els darrers anys. En els primers deu mesos d’aquest 2015 ja han passat més de 61.000 visitants pel Congost. La Fundació ha empès diferents mesures per gestionar equilibradament el fluxe de visitants i la preservació del territori, la darrera va ser l’adequació l’any passat de l’àrea de lleure i d’aparcament. De fet, en els 16 anys que la Fundació gestiona aquest espai ha impulsat en aquest territori diferents iniciatives per a la seva conservació i ha esmerçat més d’1 milió d’euros en el seu manteniment i en la inversió i millora dels accessos a un dels espais més bonics de la Serra del Montsec. A més de les obres que ara està tirant endavant i de l’arranjament de l’aparcament, la Fundació ha fet una important senyalització d’itineraris, una millora de les condicions de seguretat del camí del Congost, amb la instal·lació d’un passamà i vuit miradors-baranes en els punts panoràmics de més risc per als visitants. També s’ha recuperat i restaurat l’antic camí de l’Obaga fins al mirador d’Altimiris, així com del camí de l’Obaga Gran fins a Alsamora. En el capítol del treball de camp, ha col·laborat en les diferents expedicions arqueològiques del poblat d’Altimiris, cova Colomera, cova del Mut…, amb les universitats catalanes.

Una xarxa d’espais naturals a Catalunya
El Congost de Mont-Rebei és el resultat del pas del riu Noguera Ribagorçana pel bell mig de la serra del Montsec, deixant un paisatge únic de parets verticals. El Congost s’obre al sud en un amfiteatre de penya-segats impressionants. Entre Aragó i Catalunya, el Congost de Mont-rebei talla de nord a sud la serra del Montsec, primera gran formació dels Prepirineus catalans. La reserva de la Fundació protegeix quasi 600 hectàrees a la riba catalana: el mateix congost i les ribes del riu (on hi viu la llúdriga), els penya-segats (llar de grans rapinyaires) i part del vessant obac del Montsec d’Ares (cobert de roures). Aquest és un dels espais que s’inclouen a la xarxa d’espais naturals de la Fundació Catalunya-La Pedrera. En total, la Fundació disposa de 25 espais que va anar adquirint a finals dels 90 i principis dels 2000 per tal de preservar i gestionar indrets de gran vàlua ecològica i paisatgística. Ordenar-la i gestionar-la permet conservar i millorar la biodiversitat i el paisatge i, al mateix temps, oferir oportunitats per a les persones que viuen en aquests territoris.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,70 de 5 - 27 Vots
Carregant ... - 5.380 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
1 Flares Twitter 0 Buffer 1 Facebook 0 Email -- 1 Flares ×