Publicacions del Conselh Generau d’Aran per Sant Jordi

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Publicacions del Conselh Generau d’Aran per Sant Jordi

El Conselh Generau d’Aran a través del seu departament de Cultura i Política Lingüística publica noves obres coincidint amb la celebració de Sant Jordi.


La primera de les publicacions és “Bestiauuu! Recull poètic de bèsties, bestiotes i bestieses”, de Xavi Gutiérrez Riu amb il·lustracions de Ricard Novell, que ha comptat amb la coordinació i revisió de Manuela Ané i Verònica Barès.
Aquest recull poètic ha estat possible gràcies a una ajuda concedida pel Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN) dins d’un programa d’intercanvi amb el Tyrone Guthrie Centre d’Annaghmakerring de la República d’Irlanda.


Com diu l’autor, “ja que tenim tantes bèsties i tan a prop de casa, havíem d’aprofitar l’entorn natural tant fantàstic per donar a conèixer la nostra fauna, la gran i la petita, als més petits, per què aprenguin a respectar-les ja que cada bèstia te una funció en aquest món”.


El llibre, adreçat a tots els públics, recull un poema per a cada una de les bèsties acompanyat de la seva il·lustració i el vocabulari relacionat. Bestiauuu!, que es podrà comprar per Sant Jordi, es repartirà gratuïtament a les escoles de la Val d’Aran.
La segona publicació és “Era revolucion verticau o perquè els humans caminen drets”, de Ngugi Wa Thiong’o, editat per Pagès editors amb il·lustracions d’Agustín Comotto que ha estat traduït a l’aranès per Jordi Suïls.


“Era revolucion verticau”, és una faula africana d’estil clàssic que ha estat traduïda a més de 80 idiomes de tot el món. El conte explica la formació del cos humà com una discussió entre les seves parts, i ens explica que “tots som un, i que en la nostra unitat tenim el poder de transformar el futur que volem per a nosaltres mateixos”.


El Conselh Generau d’Aran, ha adquirit 300 exemplars de l’obra que també es repartiran a les escoles de la Val d’Aran. Des del departament de Cultura i Política Lingüística s’ha donat suport a l’edició.


Finalment recordar que enguany es commemoren els 100 anys de la mort del poeta  Mn. Jusèp Condò e Sambeat, per aquest motiu el dia de Sant Jordi tindrà lloc la  conferència: “Mission complida”, a càrrec de Mossen Amiell, el dia  23 d’abril a les 7 de la tarda al Conselh Generau d’Aran. Des del departament de Cultura i Llengua s’ha confeccionat un quadern didàctic amb boniques il·lustracions per donar a conèixer a Condò a les escoles.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.132 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×