L’IMPORTÀNCIA DE LA POSTURA. 2a part

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’IMPORTÀNCIA DE LA POSTURA

Com ho aconsegueixo?
Doncs és senzill: treballant de manera funcional i analítica la musculatura implicada en el manteniment d’una postura correcta. El teu osteòpata serà capaç de detectar en una valoració què musculatura has exercitar i qual hauries estirar.
Un dels grups musculars més importants són els abdominals (ja vam parlar en un altre article de la importància de la gimnàstica abdominal hipopressiva).
A més de proporcionar un ventre pla, el treball de la musculatura abdominal té altres efectes en l’organisme que van més enllà de la mera estètica.
En primer lloc anem a explicar el que suposa tenir un abdomen fort a nivell motor. No hem d’oblidar que la paret abdominal és un dels punts de força de l’organisme, ja que és el centre neuràlgic motor del cos (la majoria de les accions que realitzem fan que intervinguin els músculs abdominals). Per això, tenir una paret abdominal forta ens permetrà rendir més, aconseguir millors resultats i realitzar els moviments de forma correcta.
Aconseguir una musculatura forta a la paret abdominal ens ajudarà a mantenir tot el tronc molt més estable, que implica tenir una musculatura lumbar potent. És cert que l’ideal és combinar l’entrenament lumbar amb l’abdominal per aconseguir protegir al màxim l’esquena i tota la zona lumbar.
El treball abdominal és també molt beneficiós a nivell digestiu, ja que ajuda a activar i accelerar el moviment intestinal i agilitza l’assimilació dels aliments i l’eliminació de desfets.
La realització d’alguns exercicis abdominals com els hipopressius serà de gran ajuda per treballar la part més interna de la paret abdominal. Enfortir aquesta part del cos és beneficiós per aconseguir que cada un dels òrgans interns es mantinguin al seu lloc i no es produeixin escorriments (després parts, anys corrent, sobrepès …)
Es pot prevenir?
Com ja hem comentat, la reiteració de males postures i el debilitament dels músculs estabilitzadors de l’esquena pot generar mal d’esquena. Anem a recomanar-algunes pautes per a evitar que aparegui una mala postura:
Realitza activiad física regularment: una activitat física adequada tonificarà els músculs responsables de l’estabilitat de l’esquena i evitarà les males postures.

Exercicis com la natació dirigida, acuagin, realització d’exercicis funcionals i abdominals hipopressius t’ajudarà a cuidar la teva esquena.
No t’oblidis d’estirar la musculatura que estigui escurçada.
Té cura de la postura quan estiguis assegut: avui dia passem moltes hores asseguts davant de l’ordinador, és molt important adoptar una posició adequada lliure de vicis posturals que afecten la nostra esquena. Un bon truc per seure bé és la utilització d’una pilota de pilates en lloc de la cadira.
Dorm sobre una superfície adequada: Un bon llit on descansar proporcionarà el descans que la teva esquena mereix i no es ressentirà a l’hora d’aixecar-nos.
Realitza una bona respiració: una inspiració i expiració profundes ajudaran a relaxar els músculs evitant contractures. Recorda que tenim el DIAFRAGMA, un múscul molt potent que és capaç d’oxigenar tot el cos.

Utilitza tècniques o activitats de relaxació per destensar els músculs de l’esquena i treure l’estrès diari que fa que els teus músculs s’escurcin.
Controla el teu pes: un pes excessiu pot fer variar les curvatures de la columna produint un desequilibri postural que a la llarga limitarà nostres moviments i desembocarà en dolors d’esquena.



Cesar Suela – reg-nac-ost: 00195 – Palacio de Hielo – Vielha – Val d’Aran – Tel. 973 642 864 – cesarsuela@hotmail.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 2.078 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×