El 98% de la població de la Vall d’Aran quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El 98% de la població de la Vall d’Aran quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021

  • El conseller Puigneró anuncia una inversió d’1,5M€, que se sumen als 2M€ que el Govern ja ha invertit per connectar el Port de la Bonaigua amb Vielha
  • El Govern de la Generalitat i el Consell General de l’Aran aborden conjuntament el futur del desplegament de la fibra òptica a la comarca

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat el Consell General de l’Aran, on s’ha reunit amb el Síndic d’Aran, Francés Xavier Boya, per abordar conjuntament el futur del desplegament de la fibra òptica a la Vall d’Aran, i on ha aprofitat per presentar el projecte de fibra de la Generalitat a la comarca.

El Departament de Polítiques Digitals invertirà 1.500.000 euros per connectar els municipis d’Arres, Es Bòrdes, Les, Vilamòs i Bossòst, que donaran cobertura al 98% de la població. Actualment, el Govern ja ha fet una inversió de 2.000.000 euros per connectar el Port de la Bonaigua amb Vielha, que es troba en obres.En total, el Govern haurà invertit 3.200.000 euros per connectar gairebé la totalitat dels municipis, excepte dos: Canajan i Bausen.

El conseller Puigneró ha ressaltat que “és l’obra més important que s’està fent des del Departament”, i ha avançat que se signarà un conveni amb el Síndic d’Aran per estendre la xarxa de fibra òptica a la resta de municipis de la Vall d’Aran amb l’objectiu de “cobrir pràcticament el 100% dels municipis”.

El titular del Departament de Polítiques Digitals ha recordat que “un dels principals projectes del Govern en aquesta legislatura és fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca” perquè “la connectivitat és determinant per generar més oportunitats i ocupació”, i ha destacat que amb la pandèmia s’ha fet més palès aquest fet.

“Hem d’aspirar a ser un dels grans hubs digitals d’Europa perquè no serem un país social, si no som un país digital”, ha afirmat Puigneró, que ha seguit explicant que “des de la perspectiva d’ocupació, el sector que està a l’alça és el que està relacionat amb l’entorn digital”. En aquest sentit, el conseller també ha senyalat la importància de “crear, generar i retenir talent en competències digitals al nostre país”.

xarxa de fibra òptica

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca.

D’aquesta manera, el Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d’articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat, tenen demanda per part d’operadors privats.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 831 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×