VII edició de les Jornades per l’excel·lència a Esterri d’Àneu, que emetrà Lleida TV

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La sostenibilitat i la nova realitat empresarial després de la Covid-19, en el resum de la VII edició de les Jornades per l’excel·lència a Esterri d’Àneu, que emetrà Lleida TV 

  • La Covid-19 accelera la digitalització i la transformació econòmica, segons els experts, i les comarques de muntanya reclamen participar en la governança de les decisions que afectin al territori
  • Una magnífica ocasió per seguir per televisió els principals continguts de les Jornades, que es van celebrar presencialment i per streaming i que van aconseguir el millor seguiment de la seva història

La sostenibilitat i la realitat empresarial que es derivarà de la pandèmia de la Covid-19, marquen el resum de la VII edició de les Jornades per l’excel·lència, que van tenir lloc els dies 2 i 3 d’octubre a Esterri d’Àneu, sota el títol Un present responsable per un futur sostenible. El món després de la COVID-19. La reemissió, per Lleida TV tindrà lloc del dissabte 14 de novembre al diumenge 20 de desembre i s’ha dividit en sis blocs temàtics.

Horari de les reemissions (*)



Dissabte 14 de novembre a les 10.00 i diumenge 15 de novembre a les 00.30

Objectiu 2030: tres visons des dels àmbits públic i privat

L’assessora d’Innovació i Desenvolupament Local de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues; el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la Xarxa EEAC, Arnau Queralt,  i el president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial (2012-2020), Àngel Pes, protagonitzen un debat en el qual posen l’accent en els efectes de la COVID-19 com a accelerador de la digitalització i la transformació econòmica.

Dissabte 21 de novembre a les 10.30 i diumenge 22 de novembre a les 9.30 i a les 23.30

Del problema cap a la solució

Diversos professionals i experts de diferents àmbits exposen les seves perspectives de futur en qüestions com el medi ambient, les energies o la mobilitat, amb l’objectiu de proposar solucions i de donar resposta a algunes de les principals problemàtiques que comprometen el futur de la societat. El socioecòleg i president d’ERF, Ramon Folch; el director general de l’Associació d’Operadors Petrolífers, Andreu Puñet; el doctor enginyer de camins i director de la Càtedra Cercle d’Infraestructures-UPC, Pere Macias, i la física de l’atmosfera i membre del Patronat i del Comitè Executiu de la Fundació Energies Renovables, Assumpta Farran, coincideixen a destacar la urgència d’arribar a acords polítics ferms i d’actuar amb contundència.

Dissabte 28 de novembre a les 10.30 i diumenge 29 de novembre a les 9.30 i a les 23.30 

El canvi climàtic

La intervenció del meteoròleg i presentador d’El temps” a TV3, Francesc Mauri, destaca el pes de l’acció humana en les variacions del clima i dóna algunes claus per a contribuir, des de casa, a frenar aquest canvi climàtic.

Dissabte 5 de desembre a les 10.30 i diumenge 6 de desembre a les 9.30 i a les 23.30

Els Pirineus: desenvolupament i preservació

Hèctor Pipió, enginyer de Forests; Francesc Rodríguez, naturalista i educador ambiental, i Neus Artigas, biòloga ambiental, protagonitzen la taula rodona, moderada per l’agent rural, Xavier Farré, i en la qual tracten del desenvolupament i preservació dels Pirineus. Educar en la sostenibilitat les futures generacions, preservar l’entorn natural amb un model turístic responsable i el paper fonamental de les administracions o l’educació cap a la sostenibilitat, són algunes de les propostes que tracten en el debat.

Dissabte 12 de desembre a les 10.30 i diumenge 13 de desembre a les 9.30 i a les 23.30

Polítiques de futur per les comarques de muntanya

El debat, moderat pel periodista Josep Puigbó, planteja propostes concretes per al desenvolupament de les comarques de muntanya. Hi intervenen Josep Mª Vila d’Abadal, president de País Rural; Jaume Marlès, doctor i investigador en Ciència i Tecnologia Ambientals a la UAB; Joan Ordi, president de la junta rectora del Parc de l’Alt Pirineu, i Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Tots ells fan propostes concretes per lluitar contra el canvi climàtic, la massa forestal i la crisi ambiental, pel turisme sostenible, per evitar la despoblació i pel reequilibri territorial i la reindustrialització d’aquest territori. 

VII edició de les Jornades

Dissabte 19 de desembre a les 10.30 i diumenge 20 de desembre a les 9.30 i a les 23.30

El món després de la COVID-19: quatre mirades

La última reemissió de les Jornades, per Lleida TV, inclou quatre mirades que analitzen quins canvis ha provocat la pandèmia des del punt de vista de la salut, l’economia, les relacions socials i la digitalització. Hi participen el cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla; el  catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Oriol Amat; el catedràtic de lingüística general i de teoria de la comunicació de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano, i el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.

També es podrà seguir online a través del següent enllaç: http://lleidatv.alacarta.cat/endirecte

*Els horaris poden variar segons els darrers esdeveniments.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 527 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×