Les “Converses al tros” conclouen amb una nova visita a Salàs de Pallars

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Les “Converses al tros” conclouen amb una nova visita a Salàs de Pallars

• L’activitat tindrà lloc a la granja de la finca Casa Boix (Salàs de Pallars) 

El dia 3 d’octubre al matí es realitzarà l’última activitat de cicle de visites “Converses al tros”, impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, per tal d’acompanyar el col·lectiu de pagesos i pageses del Pallars Jussà en el coneixement de nous cultius i noves formes de treballar la terra.

A les 9h del matí es convocarà els i les assistents a l’Estació d’Autobusos de Tremp, des d’on es mobilitzaran fins a la granja de la finca Casa Boix de Salàs de Pallars. Un cop allí s’exposarà una primera introducció de les conclusions que s’han extret gràcies al projecte de cultius experimentals posats en marxa aquest 2023 al Pallars Jussà, impulsats per Pallars Actiu amb l’assistència tècnica de l’Espigall. En aquest projecte s’ha establert una rotació de cultius per a la producció de farratges, cereals i llegums ecològiques amb l’objectiu de conèixer el comportament i implantar nous cultius per a trobar solucions a la baixada de rendiment agrícola associat al canvi climàtic.En acabar la presentació, s’observarà l’evolució de les dues piles de compost que es van fer a la mateixa finca durant la 1a visita del cicle, al març; una de les quals només amb fems i l’altra amb fems i estella. L’objectiu de la visita serà veure l’evolució i diferències entre aquestes dues piles un cop passats aquests mesos. Durant la sortida hi haurà acompanyament tècnic i un esmorzar.

Les persones interessades es poden inscriure a través del següent enllaç: https://ja.cat/converses5, trucant al 600005262 (Carla) o escrivint a carla.bellera@raiels.cat.

El cicle, iniciat al març de 2023, ha comptat amb 4 visites, de les quals 3 han estat en parcel·les dels Pallars Jussà, i 1 en una finca de referència del Berguedà, Cal Pauet. La sortida prevista pel 3 d’octubre serà la 5a i última.

Amb aquest conjunt de visites es vol intervenir sobre el sector primari com un sector econòmic estratègic a la comarca, així com oferir referents positius de projectes agraris exitosos centrats en l’aposta per la qualitat i la diferenciació. A més, també es pretén acompanyar el sector i generar un espai de trobada col·lectiva dels pagesos i pageses del Pallars Jussà.

una nova visita
Les “Converses al tros” conclouen amb una nova visita a Salàs de Pallars

Tot i que en aquesta visita s’exposarà una introducció projecte de cultius experimentals, al novembre, es realitzarà a Tremp la presentació de les conclusions finals.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 126 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×