EL PALLARS JUSSÀ PROMOURÀ UN PLA COMARCAL D’ENVELLIMENT

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL PALLARS JUSSÀ PROMOURÀ UN PLA COMARCAL D’ENVELLIMENT

Amb l’objectiu de treballar per l’envelliment actiu i fer un diagnòstic de les necessitats d’aquest col·lectiu a la comarca.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, mitjançant el conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials i dins del Marc del Contracte Programa, ha sol·licitat finançament per promoure un PLA COMARCAL D’ENVELLIMENT. Aquest pla permetrà  realitzar un diagnòstic i definir les actuacions per potenciar un envelliment actiu com a model de socialització, prevenció i de promoció de l’autonomia personal.D’altra banda, també es preveu constituir un Consell Consultiu de Gent Gran de la comarca que doni cobertura formal als grups que ja existeixin amb l’objectiu de convertir-lo en òrgan que donarà veu a aquest col·lectiu per tal d’empoderar-lo. Aquest consell hauria d’esdevenir un òrgan de consulta i participació que permeti a les persones grans decidir sobre tot allò que els afecta.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha explicat aquests projectes en el marc de la celebració del Dia Mundial de “Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a les Persones Grans” que se celebra avui 15 de juny.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, un any més juntament amb 21 comarques més de Catalunya que forment part de la Xarxa de Comarques per l’Envelliment han posat en marxa una campanya de sensibilització contra aquest tipus de violències, sovint amagades.

L’objectiu principal de la campanya, és visualitzar els diferents tipus d’abús i violències a que les persones grans estan sotmeses i prendre consciència com a Societat de la importància de denunciar qualsevol indici de tracte no adequat cap a la nostra persona o cap a una persona gran.

Aquests tipus d’abusos es poden fer a través dels cossos de seguretat, però també acudint als serveis socials o dels serveis de Salut. Un cop informats, aquests serveis activaran els protocols corresponents per afrontar aquestes situacions.

UN PLA COMARCAL
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 56 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×