Els voluntaris de l’AECC Lleida se sumen al voluntariat d’acompanyament amb trucades telefòniques

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Els voluntaris de l’AECC Lleida se sumen al voluntariat d’acompanyament amb trucades telefòniques

  • Els voluntaris de l’associació continuen donant suport emocional i social a pacients oncològics i les seves famílies setmanalment a través del telèfon.
  • L’associació continua treballant per superar la situació social que continua provocat la COVID-19 a les terres de Lleida.

L’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida continua readaptant el seu servei gratuït de voluntariat d’acompanyament presencial i el substitueix pel voluntariat d’acompanyament telefònic. Aquest servei, dirigit a pacients de càncer i als seus familiars, consistirà que un voluntari de l’AECC Lleida trucarà setmanalment al pacient per cobrir les necessitats emocional i social. L’objectiu és donar suport als pacients i reduir l’impacte de la malaltia, l’aïllament i la soledat. A més, aquest sistema d’acompanyament telefònic trenca amb les barreres físiques i permet arribar a més pacients del territori lleidatà.

Abans de l’arribada de la COVID-19, l’associació ja oferia aquest servei però de manera presencial tant a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova com al mateix domicili dels pacients. Però la situació d’emergència sanitària va obligar a suspendre tots els tipus de voluntariat presencials.



Per aquest motiu, l’AECC Lleida ha estat treballant tots aquests mesos, en proves pilot acompanyant a pacients de manera telefònica. Gràcies a la gran rebuda, tant del pacient com dels voluntaris, l’associació aposta per la readaptació i poder donar resposta a les necessitats de les persones afectades pel càncer persones vulnerables i de risc davant del virus, i de les seves famílies,

trucades telefòniques
trucades telefòniques

La coordinadora de voluntaris de l’AECC Lleida, Isaura Perelló, explica que tots els voluntaris estan formats expressament per dur a terme aquesta tasca i estan constantment en contacte amb ella, la qual els orienta i donar suport. A més, alguns d’ells també han passat per un procés oncològic, fet que fa que empatitzin millor amb el pacient.

“L’acompanyament en persones que estan en tractament oncològic és beneficiós, ja que ajuda a reduir l’impacte de la malaltia, l’aïllament i la soledat sobre portant el dia a dia”, afirma Perelló.

Durant el 2019, l’Associació va atendre a més de 2.100 persones entre malalts i familiars, dels quals 1.350 van ser atesos per voluntaris.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 754 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×