Presentació del llibre Tremp desparaegut a l’Epicentre de Tremp

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Presentació del llibre Tremp desparaegut a l’Epicentre de Tremp

Ahir a la tarda s’ha presentat el llibre Tremp desaparegut de Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas a l’Epicentre de Tremp i que ha aplegat trenta persones de la COVID.

L’acte ha combinat l’explicació històrica de la vila de Tremp amb les fotografies antigues que van des del segle XIX fins als 70 del segle passat, fet que permet fer un viatge en el temps gràcies a aquest testimoni gràfic.

Tarraubella i Pagarolas són historiadors, professionals de l’àmbit arxivístic i han destacat la importància de les fonts d’informació gràfiques què a Tremp se’n té constància a partir de l’any 1880.

Han agraït que la publicació s’ha pogut dur a terme gràcies als trempolins/es que han cedit els seus fons per a la publicació i alguns d’ells l’han dipositat l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

Per la seva part, la regidora de cultura, Rosa Melines ha agraït la publicació d’un llibre d’imatges que posa de relleu la transformació i el creixement de la població, junt amb aspectes de la vida quotidiana pel que fa al treball, la vida social, els cicles festius com la celebració de fires, el carnaval, les processons, l’anar al rentador, i fets de rellevància com la proclamació de la República i les desfilades militars i religioses un cop acabada la guerra i l’arribada del tren el 1950.

Tremp desparaegut
Presentació del llibre Tremp desparaegut a l’Epicentre de Tremp

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 61 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×