El Tour del Càncer arriba a Lleida per apropar la realitat del càncer a la societat

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Tour del Càncer arriba a Lleida per apropar la realitat del càncer a la societat

• El ‘Tour del Càncer’ és una conferència, organitzada per la Asociación Española Contra el Cáncer, que recorre Espanya amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i el coneixement del càncer a la societat i els serveis gratuïts de l’Associació.

• El Dr. Carlos López-Otín, autor del llibre Egoistes, immortals i viatgeres: Les claus del càncer i dels seus nous tractaments: conèixer per a curar els beneficis del qual són destinats a l’Associació, va oferir una xerrada magistral sobre càncer en l’espai CaixaForum Lleida.• A Lleida, durant el 2021, 2.658 persones van ser diagnosticades de càncer i l’Associació va atendre un total de 1.383 persones.

La Asociación Española Contra el Cáncer ha acollit aquest dimarts, en l’espai CaixaForum Lleida, una nova etapa de “El Tour del Càncer”, al qual va acudir Sa Majestat la Reina, Presidenta d’Honor amb caràcter permanent de la Asociación Española Contra el Cáncer i de la Fundació Científica de l’Associació. “El Tour del Càncer” és una conferència que recorre diversos punts d’Espanya amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i el coneixement de la malaltia a la societat, a més de, traslladar els serveis gratuïts que ofereix l’Associació a Lleida als pacients amb càncer i les seves famílies.

A través d’aquesta conferència, en la qual van participar el president de la Asociación Española Contra el Cáncer, Ramón Reyes, el doctor Carlos López-Otín i Sisco Maranges, president de l’Associació a Lleida, es va proporcionar coneixement general sobre el càncer, les seves causes i els seus símptomes d’alarma.

Una xerrada magistral per a acostar la realitat del càncer

El Dr. López-Otín, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular en la Universitat d’Oviedo; Premi Nacional de Recerca Santiago Ramón y Cajal, Premi Europeu FEBS de Bioquímica, Premi Rei Jaume I de Recerca i Doctor honoris causa per diverses universitats nacionals i estrangeres, va dur a terme una xerrada magistral en la qual va explicar què és el càncer i va presentar el seu llibre Egoistes, immortals i viatgeres: Les claus del càncer i dels seus nous tractaments: conèixer per a curar. Els beneficis obtinguts amb la venda d’aquest llibre són destinats íntegrament a l’Associació.

“En el càncer tenim por al desconegut, al dolor i al tractament. Però també al seu origen, ja que no entenem què hem fet perquè tinguem la malaltia”, va explicar el Dr. López-Otin durant la seva intervenció. A més, en aquest Tour va tenir l’oportunitat de resoldre dubtes dels assistents relacionats amb el càncer, al costat de Ramón Reyes.

‘No tots som iguals enfront del càncer’

“El càncer és igual per a tots, però no tots som iguals enfront del càncer” perquè, a Espanya no es tenen les mateixes oportunitats de prevenir i detectar precoçment, no es té una atenció integral i continuada i no tots els càncers s’investiguen prou. Aquestes desigualtats es reflecteixen en un estudi fet públic el passat 4 de febrer Dia Mundial Contra el Càncer.

“Des de l’Associació treballem en dos plans. Un amb la població, amb els recursos que ens proporciona la societat, per a cobrir les necessitats de pacients i familiars i pal·liar aquestes desigualtats, oferint els nostres recursos i serveis gratuïts com a orientació mèdica, atenció psicològica i social i acompanyament. L’altre pla en el qual treballa la nostra Associació és al costat d’entitats públiques i privades per a aconseguir que, en el futur, totes les persones siguin iguals enfront de la malaltia” va afirmar Ramón Reyes durant la seva intervenció en ‘El Tour del Càncer’.

El càncer a Lleida

L’any passat, un total de 2.658 persones van ser diagnosticades de càncer i l’Associació Contra el Càncer a Lleida va atendre 1.383 persones entre pacients i familiars.

Tour del Càncer

L’Associació ofereix gratuïtament a pacients de càncer i familiars, de tota la província, atenció psicològica, atenció social, orientació medico sanitària, assessorament capil·lar, assessorament jurídic-laboral, assessorament nutricional, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d’autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d’hàbits saludables i les Colònies d’estiu per a nens amb càncer a la Val d’Aran.

Tot això és possible gràcies a la implicació de les més de 100 delegacions i juntes locals, els seus 800 voluntaris i els seus 4.892 socis.

“Amb el ‘Tour del Càncer’ volem traslladar a la població què és el càncer, la qual cosa suposa tenir la malaltia i crear consciència sobre la realitat dels pacients i les seves famílies. Des de l’Associació estem a la disposició de qualsevol persona que tingui dubtes sobre aquesta malaltia i per descomptat, de les persones amb càncer i les seves famílies” afirma Sisco Maranges, representant de l’Associació a Lleida.

El “Tour del Càncer” recorrerà diverses localitzacions amb clausura a Madrid

La Asociación Española Contra el Cáncer, conscient de la necessitat d’apropar la realitat del càncer a la població general, continuarà realitzant aquest ‘Tour del Càncer’ per a proporcionar les claus per a entendre millor què és el càncer i com conèixer més sobre la seva prevenció. Així, les pròximes cites seran a Palma (13 de setembre), Càceres (29 de setembre), Guipúscoa (4 d’octubre), León (13 d’octubre), Valladolid (20 d’octubre), Zaragoza (25 d’octubre) i es clausurarà a Madrid el 27 d’octubre.

L’Associació Contra el Càncer, 68 anys d’experiència en la lluita contra el càncer

L’Associació Contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

L’Associació Contra el Càncer integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer

L’Associació Contra el Càncer a Lleida, amb seu al Carrer Pallars, 25, gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació.

L’associació ofereix a pacients de càncer i familiars, que van des d’atenció psicològica, atenció social, orientació medicosanitària, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d’autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d’hàbits saludables.

En 2021, l’Associació Contra el Càncer a Lleida ha atès a 1.383 persones entre pacients i familiars; té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.892 socis.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 638 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×