EL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ CONGELA LA TAXA DE RESIDUS A LES ACTIVITATS ECONÒMIQUES

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ CONGELA LA TAXA DE RESIDUS A LES ACTIVITATS ECONÒMIQUES

Amb l’objectiu de no agreujar la situació provocada per la Covid-19.

El ple del Consell Comarcal ha  aprovat la taxa de residus per a l’any 2021, el president  M. Mullol ha explicat que el Consell és conscient de les dificultats que travessen gran parts de les empreses i s’ha fet un esforç per no incrementar-los els costos de la recollida de residus.

Pel que fa als habitatges particulars, el 2021 pagaran 9€ més i la quota quedarà en 99,74€ en total,  per sota de comarques i poblacions veïnes com el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, la Seu d’Urgell o Balaguer.

Un dels objectius  és incrementar el reciclatge que actualment, segons la Generalitat es situa en el 40%, superior al de l’any anterior, però lluny encara del 50% que estableixen les directives europees i que suposa una penalització econòmica que acaba repercutint en el rebut.

Aquest sobrecost ve degut a que els residus no reciclats que van a l’abocador paguen un cànon que cobra i cada any augmenta la Generalitat o per l’augment de costos del trasllat i tractament dels líquids que generen –lixiviats. Per l’any 2021 es preveu un cost de 270.000 euros, un 30% més de la mitjana fins ara.

Per millorar els paràmetres de reciclatge i complir progressivament amb els estàndards europeus, a més de les campanyes que ja es porten a terme s’ha elaborat una diagnosi estratègica on es plantegen noves maneres d’actuar que caldrà estudiar amb els ajuntaments.

TAXA DE RESIDUS
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 69 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×