TALLERS EN RUTA, UN PROJECTE DE PROMOCIÓ DE L’ENVELLIMENT ACTIU AL PALLARS JUSSÀ

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

TALLERS EN RUTA, UN PROJECTE DE PROMOCIÓ DE L’ENVELLIMENT ACTIU AL PALLARS JUSSÀ

El 27% de la població del Pallars Jussà té més de 65 anys, el % més alt d’entre totes les comarques catalanes.

Tallers d’estimulació cognitiva, de treball artístic o d’exercici físic que es desplacen als municipis de la Torre de Capdella i de Talarn.L’OMS destaca la importància de promoure l’envelliment actiu i el defineix com “el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen”.

El Pallars Jussà compta amb 14 municipis i 143 nuclis de població. La dispersió poblacional és una realitat però la majoria de serveis públics s’ubiquen en els municipis més poblats. També és així amb aquells equipaments que ofereixen activitats per la gent gran i per tant, l’oferta queda reduïda únicament per aquelles persones que viuen en aquestes poblacions o que poden desplaçar-s’hi.

Arran de la COVID, moltes persones han reduït els seus espais de socialització fet que ha provocat situacions de solitud no desitjada. La gent gran no n’és una excepció i probablement ha patit amb més mesura aquesta reducció de la vida pública.

Per aquesta raó, des de la cooperativa Alba Jussà conjuntament amb els ajuntaments de la Torre de Capdella i de Talarn, s’ha teixit aquest projecte per oferir activitats setmanals o quinzenals a diferents nuclis dels municipis.

Actualment unes 17 persones participen en els tallers i la idea és poder-ho oferir a més municipis gràcies a la subvenció de la Fundació la Caixa que ha cregut en el projecte i altres iniciatives del Consell Comarcal del Pallars Jussà que volen sumar-s’hi.

TALLERS EN RUTA
TALLERS EN RUTA
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 98 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×