LA LLOTJA ACULL EL 1r CONGRÉS BIT SOBRE BIOECONOMIA, QUE TAMBÉ TINDRÀ EL SEU ESPAI A LA FIRA DE SANT MIQUEL

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA LLOTJA ACULL EL 1r CONGRÉS BIT SOBRE BIOECONOMIA, QUE TAMBÉ TINDRÀ EL SEU ESPAI A LA FIRA DE SANT MIQUEL 

El certamen, que se celebrarà el 29 i el 30 de setembre, reunirà més de 50 experts amb l’objectiu que Lleida sigui “la capital de la bioeconomia del Sud d’Europa”

Fira de Lleida acollirà en el marc de la Fira de Sant Miquel el primer Congrés sobre Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (Congrés BIT), que es durà a terme els dies 29 i 30 de setembre a la Llotja de Lleida i que té com a objectiu consolidar Lleida com la capital de la bioeconomia del Sud d’Europa. A banda del congrés, la Fira de Sant Miquel també inclourà el Bit Expo, al Pavelló 4, amb 800 metres quadrats de superfície destinats a empreses del sector, als centres de recerca catalans i a l’Àgora Bit, un espai de debat i jornades tècniques.



L’esdeveniment, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Fira de Lleida i l’Ajuntament de Vic reunirà més de 50 experts nacionals i internacionals i serà l’eix central d’un centenar d’activitats que es duran a terme el setembre i que convertiran Lleida en la capital de la bioeconomia, també amb la celebració de la I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, del 19 a 24 de setembre, que ofereix tallers als centres escolars de la província i que, a causa del seu èxit, ja s’ha perllongat, per ara, del 3 al 7 d’octubre.

El Congrés BIT, que té com a objectiu promoure la transformació del sector primari per mitjà de la promoció d’estratègies empresarials i d’innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient, és el principal punt de trobada de les empreses i els centres de recerca que lideren el present i el futur de la bioeconomia a Catalunya. El certamen s’organitza dos cops l’any, a la primavera coincidint amb Mercat del Ram de Vic i a la tardor coincidint amb la Fira de Sant Miquel de Lleida, dos certàmens punters en l’àmbit agropecuari.

La Llotja va acollir la presentació de totes les activitats relacionades amb aquest esdeveniment, en la qual van participar totes les administracions i entitats involucrades. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, es va referir a les crisis actuals, ambiental, sanitària i econòmica, que fan que calgui repensar el model de producció, consum i creixement. “Vivim moments d’incertesa, però també de canvi, i cal una nova revolució econòmica i social que transformi el sistema i la bioeconomia, sobretot a la Plana de Lleida, que aposta des de fa temps per l’agroalimentació, la bioenergia i els biomaterials”, va explicar i va afegir que la ciutat de Lleida ha de confirmar la seva capitalitat de la bioeconomia al Sud d’Europa.

SOBRE BIOECONOMIA

També va coincidir en aquest missatge el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que va destacar el paper de la Fira de Sant Miquel en la difusió d’aquesta nova economia, i que va informar que ja hi ha 23 centres escolars interessats, on faran tallers sobre bioeconomia, producció verda i de base agrària. “Es tracta d’aconseguir lligar els projectes de vida al territori, de manera que es revitalitzi el món agrari”, va dir.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va insistir-hi en un canvi de model econòmic més sostenible, sobre el qual la Generalitat ja està actuant, així com Nacions Unides i la Unió Europea, en aquest cas, a través dels fons Next Generation. Segons ell, és molt important revaloritzar els residus orgànics i les dejeccions animals i reduir la dependència exterior dels combustibles. “I a Lleida tenim la capacitat i la necessitat de fer-ho, de manera que també es generen llocs de treball”, va afirmar.

També va intervenir Marc Cerón, vicepresident de la Cambra de Lleida, que també parlava en nom de la Cambra de Comerç de Tàrrega, el qual va incidir en la importància de generar recursos i de diversificar l’economia, mentre que la vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín, va dir que l’actual gestió dels residus té un gran impacte mediambiental, “però també és una pèrdua de diners, que s’haurien d’aprofitar”. Al respecte, va afegir que la UdL és capdavantera en les patents en bioeconomia, aplicables a medicaments, cosmètics, additius, sanitat animal, plaguicides, alimentació energètica i construcció.

Finalment, Ignasi Rodríguez, responsable de Relacions Externes del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, va destacar la presencialitat del Congrés BIT a la Llotja i la seva projecció europea per potenciar la bioeconomia de Catalunya, mentre que el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, es va referir, sobretot, al BIT Expo que acollirà la Fira de Sant Miquel, on participaran empreses, centres de recerca catalans i especialistes que debatran sobre la temàtica.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 410 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×