Lliurats els guardons de la sisena edició del Premi Joles Sennell de contes infantils

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Lliurats els guardons de la sisena edició del Premi Joles Sennell de contes infantils

El Pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha estat l’escenari aquest dissabte, 18 de juny, de l’acte de lliurament dels guardons de la sisena edició del concurs Premi Joles Sennell de contes infantils.

El guanyador del premi principal, el de la categoria E (més de 18 anys), ha estat Marc Cortès Pastor, de Coll de Nargó, amb el conte “La volta passarà per l’escola”. D’altra banda, el jurat ha triat com a finalista la història “En Martí, l’arbre de les fulles de colors”, de Marina Sancho Roca, de Bràfim (Alt Camp). Finalment, s’ha atorgat un accèssit a Pau Martí Clotet, de la Seu d’Urgell, pel conte “El fil d’estendre”.En la categoria A (10 – 11 anys), la guanyadora ha estat Martina Guerrero Coma, amb “La màgia de la música”. La història finalista l’ha escrit Marc Piñol Fité, sota el títol “L’abella al·lèrgica al pol·len”.

Pel que fa a la categoria B (12 – 13 anys), el premi se l’ha endut Blanca Carbonell Monrós per “La motxilla de la Maria”, mentre que Aina Barrio Justo ha estat finalista amb “Les bruixes de la Seu”.

En la categoria C (14 – 15 anys) ha guanyat el conte “La guineu Matilda, el porc fer Bacó i la truita terrible”, de Tona Majoral Fernández. La història “Cap de setmana de tresors”, d’Anna Cerdanya Fenés, ha estat triada com a finalista.

Finalment, Isabel Canut Sumarroca ha estat la guanyadora de la categoria D (16 – 17 anys) amb el conte “Infàncies perdudes”, mentre que Nil Capdevila Colom ha estat finalista amb “Afecte i engany”.

Promoure l’escriptura

L’entrega dels premis ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el vicealcalde Jordi Fàbrega; la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Marian Lamolla, ila regidora d’Educació, Núria Tomàs. També hi ha participat Xavier Comella, de Microseu, empresa patrocinadora del certamen.

El batlle urgellenc, Francesc Viaplana, ha destacat en el seu parlament inicial la qualitat dels més de 100 treballs presentats i ha valorat positivament la participació en totes les franges d’edat, “gràcies a la implicació dels centres educatius de la Seu i l’interès del concurs, que vol potenciar l’escriptura i la creació literària”.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per l’escriptor Pep Albanell (que dóna nom al premi mitjançant el seu pseudònim), Isidre Domenjó, Lourdes Esteve, Genisa G. Carricondo, Marta Pujantell, Isabel Rodríguez i Andrea Moreno.

Col·laboradors i patrocinadors

El Premi Joles Sennell continua la tasca del concurs Contes que compten, estrenat ara fa tretze anys. La proposta cultural l’organitza la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell conjuntament amb Ràdio Seu.

La iniciativa de l’Ajuntament urgellenc compta també amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i diverses empreses de la ciutat: Fustes Grau i Grau, Microseu i la Mútua de l’Alt Pirineu. A més, en el certamen hi col·laboren Cinemes Guiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), la Revista Cadí-Pedraforca, les llibreries 4 Fulls, La Salvat, Papers, Carlin-GoPrinters i Purgimon, a més d’Edicions Salòria, Pepe y Dalda Joguets i la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura.

sisena edició del Premi Joles

Els premis

Categoria A. Guanyador: 100 € oferts per Microseu, 50 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i un val de compra a la Llibreria 4 Fulls. Finalista: Val de compra de 50 € a Papereria Pepe y Dalda Joguets.

Categoria B. Guanyador: 100 € gentilesa de Mútua de l’Alt Pirineu, 50 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu i val de compra de 50 € a la Llibreria Papers. Finalista: val de compra de 50 € a la Llibreria Carlin-GoPrinters.

Categoria C. Guanyador: 100 € gentilesa de Fustes Grau i Grau, 50 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i val de compra de 50 € a la Llibreria La Salvat. Finalista: val de compra de 50 € a la Llibreria Purgimon.

Categoria D. Guanyador: 300 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu, material informàtic valorat en 10 0€ gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i val de compra de 50 € a la Llibreria Crítica El Refugi. Finalista: 150 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu.

Categoria E. Guanyador: 1.000 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, un e-book valorat en 129 € gentilesa del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, una entrada doble per a un concert del FeMAP 2022 (valorada en 50 €) gentilesa de l’Ajuntament de la Seu, i una subscripció bianual a la revista Cadí-Pedraforca, valorada en 32 €. Finalista: 400 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu i un lot de llibres.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 61 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×