Neix CAMIN_art, el Festival de Senderisme del Pont de Suert

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La capital de l’Alta Ribagorça acollirà rutes a peu i activitats culturals en el marc del seu primer Festival de Senderisme dels Pirineus, que tindrà lloc del 24 al 26 de maig

El municipi del Pont de Suert (Alta Ribagorça)  s’estrena  enguany  en  el  marc  dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb la celebració de CAMIN_art. La primera edició d’aquest festival entrellaça l’art de caminar amb el ric patrimoni d’interès artístic, històric i geològic del municipi. Seran tres dies, el cap de setmana del 24, 25 i 26 de maig, en els que hi haurà caminades per a tota mena de públics, però també xerrades, exposicions, astronomia, teatre i un vermut gastronòmic musical. El nou festival és organitzat conjuntament entre l’Ajuntament municipal i el Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça (CEAR).

En la seva primera edició, CAMIN_art proposa descobrir les antigues mines de carbó Malpàs, tot passant pel despoblat d’Ericastell. Un altre dels indrets que vol donar a conèixer el festival és el pas del Portús, un lloc màgic ple de llegendes que permet travessar la rocosa serra de Sant Gervàs sota l’atenta mirada de les aus rapinyaries que solen sobrevolar la zona. Finalment, una tercera ruta endinsarà als caminants en alguns dels pobles més petits bells del municipi, com Llesp, Sarroqueta o Castilló de Tor, plens d’històries i valors naturals com la zona humida del Salencar. Les sortides a peu requereixen inscripció prèvia i d’una aportació de 5 euros.Entre les activitats paral·leles a les caminades, destaca la xerrada ‘Emergència climàtica, on som i què hi podem fer?’, amb el meteoròleg de Catalunya Ràdio i TV3 Francesc Mauri. També hi haurà una actuació teatral a càrrec d’El Hilo Teatre i els amants dels planetes i estels podran gaudir d’una exposició sobre com ‘Abans miràvem la Lluna per tot’, així com d’una nit astronòmica amb Celístia Pirineus. Per als més petits, s’ha organitzat una gimcana infantil d’orientació.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus

CAMIN_art és un dels 12 festivals que s’organitzen sota el paraigua dels
 Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la seva 9a edició. Aquests tenen lloc entre els mesos de maig i octubre en deu de les comarques de la Marca Pirineus. Inclouen un extens programa d’itineraris a peu amb diferents graus de dificultat. En paral·lel, s’organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals.

La seva raó de ser és fomentar el senderisme com una activitat turística saludable, responsable i de proximitat. Per aquest motiu promouen un senderisme interpretatiu, conduït per guies professionals, practicat en grups reduïts i en espais oberts no massificats.

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina i fa la promoció conjunta dels festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns (definits amb els organitzadors). L’IDAPA compta amb el suport de la Marca Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Barcelona.

Senderisme del Pont

Notícies Alta Ribagorça

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 114 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×