El Conselh Generau d’Aran restaurarà les campanes del campanar de Santa Maria de Vilamòs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran restaurarà les campanes del campanar de Santa Maria de Vilamòs

  • Les dues campanes, datades de 1886 i 1841, necessitaven una intervenció urgent pel mal estat en què es trobaven els seus jous i batalls i van ser traslladades, a finals del mes passat, als tallers d’una empresa especialitzada d’on està previst que tornin a principis d’aquesta tardor

Els passats 27 i 28 de juliol, es van dur a terme els treballs per a despenjar les campanes grans del campanar de Santa Maria de Vilamòs per a poder portar-les a restaurar i construir nous jous i batalls als tallers d’una empresa especialitzada, una actuació que era molt necessària i que es duu a terme des del Conselh Generau d’Aran amb el finançament de la Diputació de Lleida, amb un cost de 17.304,21 €.

La campana gran, que porta el nom de Santa Maria i unes dimensions de 1,05 m de diàmetre màxim, al voltant d’1 m d’altura, i un pes de prop de 600 kg, va ser construïda el 1886 per un fonedor anomenat Ballesteros, autor d’altres campanes a la Val d’Aran. Fa ja temps que tenia el jou i el batall en molt mal estat i, per això, es trobava immobilitzada.La segona campana, dedicada a Santa Barbara, amb 0,81 m de diàmetre en la boca, 0,86 m d’altura i un pes aproximat de 350-400 kg, data de 1841 i va ser obra d’Ignasi Jaqueti, un fonedor de campanes que també va treballar en altres campanars aranesos. Aquesta campana també precisava una renovació de jou i batall.

A més de crear jous de sustentació i batalls nous, l’actuació al taller es completarà amb la neteja de la brutícia i de l’òxid acumulat als bronzes i brindant una capa de protecció. Està previst que les campanes tornin al seu campanar a principis d’aquesta tardor. Donat les seves dimensions, pes i el fet de trobar-se a gairebé 20 metres d’altura, es van haver de baixar del campanar amb una grua.

Santa Maria de Vilamòs
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 226 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×