COMMEMORACIÓ DE LA REVOLTA DE TREMP, 1719

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

COMMEMORACIÓ DE LA REVOLTA DE TREMP, 1719

L’Ajuntament de Tremp, juntament amb diverses entitats teatrals i gastronòmiques, ha organitzat els actes de la jornada. 

Ahir Tremp es va vestir d’època per a celebrar els actes de commemoració de la Revolta de 1719. La jornada va començar amb la conferència “1719: La Revolta de Tremp i la derogació del Decret de Nova Planta” a càrrec de Àngel Casals, catedràtic de la Universitat de Barcelona. Durant l’acte, presentat per l’historiador Pau Castell, es va destacar el paral·lelisme entre els fets que van ocórrer a principis del segle XVIII  i l’època actual, en ambdues ocasions els catalans no es rendeixen i esperen l’ajut d’Europa. La conferència que va gaudir d’un gran nombre d’assistents va tenir lloc a l’Epicentre, l’auditori del qual va quedar petit per acollir-los.

REVOLTA DE TREMP, 1719
COMMEMORACIÓ DE LA REVOLTA DE TREMP, 1719

La jornada va continuar amb una recreació històrica teatralitzada, organitzada per Teatremp, A Galet i els Miquelets del Pallars, en la que van participar trempolins i trempolines de totes les edats.

Al vespre, va tenir lloc un sopar popular, amb cuina del 1700, elaborat per Sogastre, seguit d’un concert de música folk amb Arnella &Belda.

Aquest any és el primer cop que Tremp celebra aquesta jornada i degut a l’èxit de participació tant l’Ajuntament, com el Consell Comarcal, com les entitats que hi han participat han manifestat la seva voluntat de repetir-la l’any vivent.

Notìcies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 264 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×