El govern d’Aran presenta els resultats del pla d’Habitatge de la Val d’Aran als ajuntaments aranesos

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • Aquest pla, que ha estat impulsat pel Conselh Generau d’Aran i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments, té un doble objectiu: conèixer al detall la situació actual de l’habitatge a Aran i d’un altre dissenyar les accions i propostes per a intentar pal·liar la greu situació.
  • El govern aranès ha presentat als ajuntaments alguna de les propostes d’acció entre les quals destaquen la creació d’una taula de treball conjunta per a consensuar les polítiques que es duran a terme, l’impuls de l’Oficina d’Habitatge d’Aran i la col·laboració amb les administracions superiors per a la construcció d’habitatge a partir del 2025.

El Conselh Generau presenta als ajuntaments aranesos els resultats de la primera diagnosi encarregada pel Govern, què ha de servir de referència per a conèixer la situació actual de l’habitatge a Aran i les primeres accions que s’hauran de dur a terme.

La primera proposta, per part del govern aranès, passa per la creació d’una taula de treball conjunta per a consensuar les polítiques de desenvolupament.Una de les primeres actuacions, en les quals es treballa, és la consolidació de l’Oficina d’Habitatge de la Val d’Aran. Actualment, el seu ús és per a assumptes socials en temes d’exclusió, també en ajudes a la rehabilitació i eficiència energètica. La voluntat des del govern d’Aran passa també per posar en marxa una prova pilot d’una bossa d’habitatge de lloguer per a trencar la dinàmica actual copada pels habitatges d’ús turístic.

La creació d’una taula de treball s’emmarca en les negociacions amb la Generalitat per al traspàs de competències en aquesta matèria, reclamada pel Conselh Generau des de fa aproximadament dos anys.

En la reunió es va proposar també als ajuntaments que van participar, la creació d’un inventari de terrenys disponibles propietat dels mateixos consistoris per a posar-los a la disposició de les administracions superiors, Generalitat i Estat i promoure així la construcció d’habitatge assequible. Aquesta iniciativa es duu a terme després de la trobada mantinguda fa unes setmanes entre la sindica d’Aran, Maria Vergés, i el secretari d’Estat d’Habitatge, David Lucas, en què el govern aranès es comprometia a traslladar la disponibilitat de terrenys per a aconseguir possibles acords entre l’Estat, Generalitat i Conselh.

Per al conseller d’Habitatge de la màxima institució aranesa, Andreu Cortés: “La Val d’Aran compta únicament amb el 36% d’habitatge d’ús habitual, de les dotze mil que disposa només quatre mil es destinen a aquest ús. Aquesta reunió ha de servir per a fer una radiografia de la situació per a posar en pràctica primeres accions que ajudin a pal·liar una situació que, reconeixem, és tremendament greu i dramàtica per la falta d’habitatge accessible a l’Aran”.

En aquest sentit, la sindica d’Aran manifestava: “És indispensable que les administracions superiors regulin de manera urgent la qüestió d’habitatges turístics i ho facin facilitant a les administracions locals l’exercici de les seves competències” i afegia que “el govern d’Aran està decidit a contribuir en la cerca d’una solució a una problemàtica molt complexa i transversal i que necessita la implicació i compromís de totes elles”.

resultats del pla
El govern d’Aran presenta els resultats del pla d’Habitatge de la Val d’Aran
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 73 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×