Avança el projecte de l’Escola de Rescats en Muntanya impulsat pel Conselh Generau d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Avança el projecte de l’Escola de Rescats en Muntanya impulsat pel Conselh Generau d’Aran

  • Aquest centre de formació, que situarà Aran com a territori de referència en l’àmbit dels rescats de muntanya i ajudarà a diversificar l’economia del territori, comptaria amb un simulador de rescat amb helicòpter a grandària real i tecnologia punta per a la simulació d’operacions, protocols i actuacions a través de mitjans aeris

El Conselh Generau d’Aran, en col·laboració amb Pompièrs-Emergéncies i el Centre d’Innovació Territorial HèPic, continua treballant per a desenvolupar el projecte del Centre de Formació de Rescats en Muntanya de la Val d’Aran.

Un Centre de Formació SAR (Centre de Recerca i Rescat), és un espai de simulació de rescat amb helicòpter a grandària real, on es poden simular les maniobres de rescat dins de la nau. Aquest projecte es planteja al voltant de tres eixos: el de la seguretat perquè aquest format permet més hores de pràctica sense dependre dels condicionants externs, el de ser una infraestructura sostenible ambientalment per la reducció de CO₂ en aquestes formacions, i el de l’estalvi econòmic en hores d’helicòpter.L’objectiu d’aquest equipament és el de crear un centre integral de formació, tant per a rescatadors/es i activitats de muntanya, com per a qualsevol necessitat que pugui derivar dels vols d’helicòpter. Per a això, es comptaria amb un simulador d’operacions SAR que contempla tecnologia punta a nivell mundial per a la simulació d’operacions que permetria a aquest centre ser un punt de trobada a nivell nacional en matèria d’innovació en operacions, protocols i actuacions a través de mitjans aeris.

Aquest projecte, en el qual es porta gairebé 3 anys treballant, seria pioner i situaria l’Aran com a territori de referència, perquè a Europa només hi ha un centre amb aquest tipus de formació i característiques situat a Bad Tölz, Alemanya, així mateix ajudaria a la diversificació econòmica del territori. El projecte preveu una inversió de gairebé 8 milions d’euros i la participació de diversos agents, tant públics com privats, com el Conselh Generau d’Aran però també altres administracions per la seva importància a nivell estatal i també inversions privades. Està previst que se situï al Baix Aran.

Rescats en Muntanya impulsat
Projecte de l’Escola de Rescats en Muntanya impulsat pel Conselh Generau d’Aranscats en Muntanya impulsat
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 89 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×