Memòries d’una pandèmia. Campanya de participació ciutadana i recollida d’objectes

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Memòries d’una pandèmia. Campanya de participació ciutadana i recollida d’objectes

#Patrimonisconfinats #memoriespandemia

QUÈ I PERQUÈ
L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i la Xarxa de Museus d’Etnologia proposen una campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.

L’objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar l’impacte de la pandèmia mundial al nostre país.

Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari…), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d’art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural.

Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i Monuments i de Museus d’Etnologia de Catalunya i això ens permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat i avaluar-ne el resultat per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

COM PARTICIPAR
Si tens material que creus que pot ser d’interès emplena el següent formulari:
https://forms.gle/qxmhVv2JCWzfC5uM7

Quan el Museu pugui tornar a obrir portes i atendre la recollida presencialment contactarà amb vosaltres per avaluar la donació i activar els mecanismes necessaris per fer-la efectiva.

recollida d’objectes
Memòries d’una pandèmia. Campanya de participació ciutadana i de recollida d’objectes
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 82 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×