Bossòst posa en marxa un pla local de reactivació econòmica i social

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Bossòst posa en marxa un pla local de reactivació econòmica i social

  •  L’Ajuntament es proposa suprimir la taxa d’obertura d’activitats per a incentivar nous negocis i la taxa d’ocupació de la via pública per ajudar els existents
  •  Aposta pel turisme de natura i cultura com a actius de la nova economia municipal

L’Ajuntament de Bossòst ha llançat un pla de reactivació de l’economia i el comerç local amb deu mesures al voltant de l’turisme de natura i cultura. “La crisi generada pel COVID-19 suposa un repte que hem de convertir en una oportunitat per desenvolupar el nostre potencial al voltant de el patrimoni natural i cultural i la nostra oferta comercial i hostalera”, ha explicat l’alcalde Amador Marquès.

En aquest sentit, el consistori es proposa crear una ruta patrimonial, a través dels seus béns d’interès cultural (església, ermites, castell, passeig i casc antic); condicionar i senyalitzar un circuit comercial i de passeig urbà; establir circuits de turisme actiu i de natura, en paratges com Portilhon, Aubàs-Còth de Baretja, Margalida i ruta Bossòst-Arres; potenciar Aran Park com a clau de l’turisme familiar; instal·lar un punt permanent d’informació turística; reactivar els treballs per a la implantació d’un camp de golf; incentivar i acompanyar a la indústria artesanal al municipi; i dignificar i embellir l’espai públic.

En l’apartat fiscal, ha d’anul·lar aquest any la taxa d’ocupació de la via pública mitjançant terrasses i altres elements com a mesura per ajudar els establiments existents, i també suprimirà la taxa de 2021 de la llicència d’obertura d’activitats econòmiques per estimular la implantació de nous negocis al municipi. Aquesta mesura requereix la modificació de l’ordenança fiscal, que entra en vigor en l’exercici següent. En concertació amb les mesures previstes pel Consell General, l’Ajuntament obre la possibilitat a habilitar fons d’ajuda social i de suport a el sector econòmic.

D’altra banda, l’alcalde continua insistint en la reobertura controlada de la duana. “Creiem que és possible reobrir la frontera de forma controlada en l’espai quotidià que compartim amb els nostres veïns francesos a nivell sanitari, educatiu i comercial”, ha declarat.

reactivació econòmica
reactivació econòmica
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 143 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×