El Prometheus Museum, un recorregut virtual per les festes del foc i les falles del Pirineu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Prometheus Museum, un recorregut virtual per les festes del foc i les falles del Pirineu 

  • El projecte Prometheus, en el qual participa el Conselh Generau d’Aran, pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les festes del foc dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

 Els vuit socis del projecte Interreg POCTEFA Prometheus, coordinat per la Universitat de Lleida (UdL), han prioritzat l’acció de creació d’un museu virtual (el Prometheus Museum), que recull les festes del foc i falles dels Pirineus als territoris en els quals se celebren.

La versió definitiva d’aquest museu virtual, que desenvolupen la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Occitan de Cultura (CIRDOC) i la Université de Perpignan Via Domitia (UPVD), estarà llesta l’any 2021 però es pot visitar ja la primera versió.

El professor d’Antropologia i Museologia de la UB, Xavier Roigé, afirma que: “aquest espai no serà ni una pàgina web ni una recopilació de documentació, sinó un espai participatiu on preservar la festa i donar-li continuïtat”.

Prometheus és el projecte sobre les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus. Compta amb vuit socis: el Conselh Generau d’Aran, el departament de Cultura de la Generalitat, el govern d’Andorra, el patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el CIRDOC, la UPVD, la UB i la Càtedra d’Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la UdL.

El projecte Prometheus, que a més de la creació d’aquesta web contempla també el disseny d’una app mòbil, el desenvolupament de materials pedagògics innovadors en el marc de les TIC o la celebració d’un simposi internacional entre altres accions, pretén contribuir a la continuïtat del reconeixement de les festes del foc dels Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.Aquesta projecte està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa POCTEFA, que busca enfortir la integració econòmica i social de la zona transfronterera d’Espanya, França i Andorra.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 437 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×