Projectes d’investigació – El CREBA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El CREBA rep les primeres peticions per desenvolupar projectes d’investigació

La primera setmana d’abril també començaran els primers cursos de formació per a professionals del món sanitari i veterinari

El Centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), impulsat i finançat amb més de 3M€ per la Diputació de Lleida, ja ha rebut peticions per desenvolupar projectes d’investigació i iniciarà els primers cursos formatius en unes setmanes.



Les primeres peticions de recerca corresponen a projectes propis que l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) porta a terme amb altres hospitals i que es desenvoluparan a les instal·lacions del CREBA. També s’han presentat sol·licituds de projectes per part de grups nacionals i internacionals interessats a desenvolupar les seves investigacions al centre situat a Torrelameu.

Pel que fa a les activitats formatives, el centre està orientat a la instrucció de professionals de totes les especialitats mèdiques i tindrà una vocació transversal, és a dir, que oferirà activitats formatives per a doctors, metges, infermeres, estudiants de postgrau, màsters i altres professionals del món sanitari i veterinari.

El primer curs començarà la primera setmana d’abril i tractarà sobre cirurgia hepàtica i les diferents tècniques de dissecció. A partir d’aquí s’han programat cursos mensuals fins l’any vinent que ocuparan un o dos quiròfans, amb la qual cosa el centre assolirà de forma progressiva fins a un 70% de rendiment.

Així ho ha explicat als mitjans de comunicació el cap de Cirurgia Digestiva i director del CREBA, Jorge Olsina, després de la visita institucional que ha organitzat la Diputació de Lleida per mostrar les instal·lacions als diputats de la corporació lleidatana.

La visita ha estat encapçalada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui ha remarcat que aquesta “és una clara aposta de la corporació amb l’IRB per al coneixement, la investigació i la recerca”. “Aquest centre posa Lleida a nivell mundial en la recerca quirúrgica”, ha indicat.

Reñé ha explicat que aquesta aposta té continuïtat amb la implementació de l’Hospital Veterinari, que es construirà al costat del CREBA i del Centre d’Estudis Porcins (CEP), “constituint un campus de recerca i de coneixement en veterinària i medicina amb l’objectiu de convertir Lleida en un referent en la recerca, investigació i formació d’aquests dos àmbits”.

La visita s’ha organitzat coincidint amb el recent nomenament de la nova directora de l’Institut de Recerca Biomèdica IRB de Lleida, Elvira Fernández, i també ha comptat amb l’assistència del gerent territorial de l’Hospital Arnau de Vilanova i de l’Hospital de Santa Maria, Jaume Capdevila.

La directora de l’IRB de Lleida, Elvira Fernández, ha explicat que el CREBA és un centre d’investigació de primera divisió, però que es tracta d’un àmbit molt competitiu, raó per la qual continuaran treballant per ser excel·lents i atraure investigadors de primer nivell.

El CREBA està dotat amb tecnologia d’última generació que inclou il·luminació led als quiròfans i la possibilitat de fer cirurgia mínimament invasiva en 3D. Les seves instal·lacions estan preparades per desenvolupar diferents línies d’investigació que van des d’estudis amb materials o instrumental nou per a cirurgia fins a estudis de biologia molecular, que inclouen l’obtenció d’òrgans per a transplantaments, o la implementació de tècniques quirúrgiques.

Per la seva part, el gerent territorial de l’Hospital Arnau de Vilanova i de l’Hospital de Santa Maria, Jaume Capdevila, ha assenyalat que aquest equipament culmina la trajectòria de l’IRB de Lleida i retindrà el talent emergent  de les comarques lleidatanes. “La formació permetrà millorar les tècniques quirúrgiques i el coneixement dels professionals de la salut repercutirà directament en l’assistència dels ciutadans”, ha indicat.

Característiques de l’equipament

El nou equipament s’ubica als espais annexos a l’actual Centre d’Estudis Porcins (CEP), on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d’animals. L’edifici consta d’una planta semisoterrada de 207 metres quadrats de superfície útil, una planta baixa de 778 metres quadrats, uns 110 metres quadrats en coberta per a instal·lacions i de 650 metres quadrats d’urbanització.

Les instal·lacions s’emmirallen en un equipament d’excel·lència en producció científica com és el Centre Nacional de Recursos i d’Investigació Porcina, que es troba ubicat a Columbia, a Missouri.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.470 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×