L’OJC i Projecte Home s’uneixen en un nou projecte social i musical

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’OJC i Projecte Home s’uneixen en un nou projecte social i musical

  • El “Drum Circle” és una pionera iniciativa que vol fer arribar la música a nous públics i aprofitar la cultura com a eina de rehabilitació i reinserció.
  • S’ha realitzat un concert a Tremp on hi han participat persones en tractament d’addiccions a l’ONG Projecte Home.

El pati de l’Escola Valldeflors de Tremp va acollir dissabte 8 d’abril al migdia el concert que la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC ha dut a terme conjuntament amb un grup de persones usuàries del servei que l’ONG per a les addiccions Projecte Home Catalunya té a Tremp.  

El concert ha anat a càrrec de la formació de vents de l’OJC, l’anomenada Sporadik Brass. Els músics de l’OJC que hi han participat són Helio Garcia, trompeta; Jaume Aler, trompeta; Nicola Barreca, trompetes; Julio Gargallo, trompa; Guillem Domingo, trombó; i Jaume Giribet, tuba.

El concert forma part del projecte solidari i d’integració cultural i social ‘Drum Circle’ (Cercle de percussió) de l’OJC, un projecte que des de la música com a llenguatge universal vol fer arribar la orquestra a nous públics. En les setmanes prèvies, la orquestra i les persones usuàries de Projecte Home ja havien dut a terme dues activitats musicals, sota el guiatge de Pau Gimeno, en les quals les persones usuàries ja havien pogut entrar en contacte amb la orquestra participanthi com a percussionistes.

La directora del Servei d’Atenció de les Addiccions de Projecte Home a Lleida, Sònia Font, ha valorat molt positivament l’activitat: “És una gran oportunitat per viure la música en primera persona i que permet a les persones en tractament d’addiccions guanyar confiança en si mateixes i aprendre a expressar-se d’altres maneres”.

Per part de l’OJC, el seu director, Alfons Reverté ha destacat el projecte global de caràcter social i pedagògic que, des de fa anys, impulsa l’Orquestra lleidatana per apropar la música a diferents tipus de públics, especialment, aquells que no hi tenen fàcil accés. En aquest sentit, l’OJC ha portat la música a escoles, a centres penitenciaris, a residències de gent gran o, entre d’altres, a col·lectius amb diversitat funcional i Alzheimer.

Projecte Home

Eina cultural des del 2002

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l’any 2002 amb l’impuls de la Diputació de Lleida i compta també amb el suport de l’Ajuntament de Lleida. L’OJC té com a objectiu ser una eina cultural al servei de tot el territori i facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. Alfons Reverté n’és el seu director titular i artístic.

Més de 80 persones amb addiccions ateses cada any a la demarcació de Lleida

Des de les seus que té a Tremp i a Balaguer, Projecte Home atén cada any a més de 80 persones amb addiccions de les comarques de Lleida, així com als seus familiars. L’entitat porta a terme diversos programes de tractament de les addiccions que tenen com a objectiu aconseguir la reinserció social de les persones que hi participen. Projecte Home també desenvolupa programes de prevenció a diferents centres escolars de la demarcació així com activitats de sensibilització com ara l’exposició “Tu tens la clau”a diverses biblioteques.

Projecte Home Catalunya(www.projectehome.cat) és una ONG catalana creada el 1995 per al tractament, la prevenció i la sensibilització de les addiccions. Hem atès més de 25.000 persones amb problemes de drogues. Exerceix com a ONG de caràcter consultiu davant les Nacions Unides

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 96 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×