El Geoparc mundial UNESCO Orígens presenta el seu projecte de realitat virtual a la Conferència General de la UNESCO a París

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Geoparc mundial UNESCO Orígens presenta el seu projecte de realitat virtual a la Conferència General de la UNESCO a París

  • Entre els dies 7 i 18 de novembre, el Geoparc Orígens està present a l’àrea d’exposicions de la Conferència General de la UNESCO a París.
  • Dos tècnics cobreixen l’estand de Geoparcs on s’explica el projecte i el patrimoni del Geoparc Orígens i s’ofereix l’experiència als visitants a través d’ulleres de realitat virtual.
  • La presència a la seu de la UNESCO és una oportunitat per donar a conèixer el Geoparc Orígens i el seu patrimoni a escala internacional.

Dos tècnics del Geoparc cobreixen tot el període de la conferència. D’aquesta manera es podrà presentar de primera mà el projecte de realitat virtual del Geoparc Orígens.

Entre els dies 7 i 18 de novembre, el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens està present a l’àrea d’exposicions de la Conferència General de la UNESCO a París.La presentació dels continguts d’aquest projecte es fa a través d’una pantalla gegant a la sala d’exposicions on es mostra un vídeo sobre els últims dinosaures d’Europa i alguns episodis sobre el procés de formació dels Pirineus. Dins la zona d’exposicions es disposa d’un estand sobre Geoparcs on hi ha un pòster explicatiu i és on es presenten també les escenes de realitat virtual mitjançant ulleres que son facilitades als assistents de la conferència que desitgin viure aquesta experiència immersiva.

Aquesta és una oportunitat per donar a conèixer el Geoparc Orígens i el seu patrimoni a nivell internacional. Atès que és l’únic Geoparc del món convidat a l’acte, el Geoparc Orígens exerceix d’ambaixador de la resta de Geoparcs i té l’oportunitat de donar a conèixer la figura de Geoparcs mundials de la UNESCO i les seves àrees de treball. Actualment hi ha 195 geoparcs arreu del mon en 48 països.

El projecte de realitat virtual

projecte de realitat virtual

El projecte és liderat pel grup de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens i l’empresa de realitat virtual Digivisión. Té per l’objectiu el de crear un museu a l’aire lliure utilitzant les noves metodologies de realitat virtual i augmentada (RV/RA) sobre reconstruccions geològiques 4D.

El projecte planteja dissenyar una plataforma digital per desenvolupar aplicacions que permetin crear experiències immersives d’alta qualitat en diferents punts del territori Geoparc amb continguts d’excel·lència per ser usats en finalitats educatives, de difusió i promoció turística a través de tecnologies de realitat virtual i augmentada.

Aquest projecte cobreix un període d’execució que va des de desembre de 2021 a novembre de 2024 i compta amb fons estatals MCIN/AEI/10.13039/501100011033 i europeus NextGenerationEU/ PRTR.

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i va passar la seva primera revalidació l’any 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 300 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×