Programa Piroslife per consolidar els óssos als Pirineus centrals

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
Inspectors de la Unió Europea visiten les accions del programa Piroslife per consolidar els óssos als Pirineus centrals

•  Han recorregut explotacions ramaderes del territori, empreses turístiques i ajuntaments del Pallars Sobirà i de la Vall d’Aran

• El projecte Piroslife pretén millorar l’estat de conservació d’una espècie emblemàtica generant un clima de coneixement, participació i coexistència

Inspectors de la Unió Europea (UE) han estat des de dimecres i fins aquest divendres a Catalunya per fer el seguiment dels treballs i accions que formen part del projecte Life Piroslife, per a la consolidació d’una població d’óssos als Pirineus centrals, subvencionat en un 75% per la UE. Els socis beneficiaris són el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el Conselh Generau d’Aran, Forestal Catalana, la Universitat de Lleida i la Fundación Oso Pardo.Els funcionaris han revisat tota la documentació administrativa i financera de les accions executades des de l’inici del projecte, el juliol de 2014, i durant l’any 2015, a la seu de la Direcció General de Polítiques Ambientals, a Barcelona. També han visitat explotacions ramaderes d’oví, cabrum, boví i equí; empreses turístiques i d’educació ambiental; i ajuntaments i entitats municipals descentralitzades de la Vall Ferrera, de la Vall de Cardós i de la Vall d’Àneu, al Pallars Sobirà, i de la Vall d’Aran. Allà han comprovat que les accions cofinançades per la UE s’han executat i han confirmat amb ramaders, pastors, alcaldes i empresaris locals les activitats que s’han desenvolupat en relació amb la coexistència amb l’ós bru.



 

Els objectius del projecte

El projecte Piroslife s’està treballant en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya. Les accions previstes pretenen millorar l’estat de conservació d’una espècie emblemàtica generant alhora un clima de coneixement, participació i coexistència. Els objectius són:

•  Millorar la prevenció i minimitzar al màxim els conflictes amb la ramaderia i l’apicultura, i donar suport a aquests sectors productius.
• Fer participar els diferents sectors locals del medi natural, en el disseny de les polítiques que cal emprendre en els propers anys.
• Millorar la percepció de l’ós bru en el territori i aprofitar el potencial de dinamització econòmica que pot aportar als territoris de muntanya.
• Extreure conclusions que puguin ser útils en altres projectes similars i aplicar-les a qualsevol lloc d’Europa en el futur.
• Afavorir la conservació de l’ós bru, garantint-ne la conservació de la població i la variabilitat genètica, de forma compatible i integrada amb les persones que hi viuen i les activitats socioeconòmiques que es desenvolupen en aquestes zones de muntanya del Pallars Sobirà i de la Vall d’Aran.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.217 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×