PROCÉS PARTICIPATIU PER DECIDIR EN QUÈ INVERTIR 100.000 €

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL ENGEGA UN NOU PROCÉS PARTICIPATIU PER DECIDIR EN QUÈ INVERTIR 100.000 EUROS DEL PRESSUPOST 2016

Aquest matí l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, han donat a conèixer en roda de premsa el nou procés participatiu que, per segon any consecutiu, engega el govern municipal per tal que els veïns i veïnes puguin decidir en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal.

En aquesta presentació, Albert Batalla ha manifestat que “després del bon resultat obtingut en la prova pilot realitzada l’any passat, ens vam comprometre amb la ciutadania a convocar uns nous pressupostos participatius aquest any 2016, amb la intenció que tinguin continuïtat, i quedi incorporat en el dia a dia de l’acció de govern”.



L’alcalde urgellenc ha abundat que aquesta nova edició dels pressupostos participatius “ve avalada per l’alt nivell de compliment per part de l’Ajuntament de la Seu respecte les propostes sorgides i aprovades en el procés de l’any passat”. “Aquest fet -afegeix Batalla- dóna credibilitat al procés de participació ciutadana, ja que el ciutadà veu que la seva participació és útil i vinculant”.

Presentació pública del procés participatiu 2016

El punt de partida d’aquest procés de participació ciutadana serà el pròxim dijous, 31 de març, a les vuit del vespre, en un acte públic, obert a tothom, que se celebrarà a la sala la Immaculada de la capital alturgellenca.

Prèviament els veïns i veïnes rebran a les seves bústies el díptic explicatiu de tot aquest procés participatiu. Aquest díptic explica com participar-hi i inclou el formulari de propostes que serveix perquè tots els ciutadans, majors de 16 anys i empadronats a la Seu, puguin presentar propostes per invertir 100.000 euros del pressupost municipal d’enguany.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, ha remarcat que “l’objectiu d’enguany és aconseguir augmentar el nombre de presentació de propostes per part dels veïns i veïnes de la Seu, així com també incrementar la participació a l’hora de votar les propostes que resultin validades pels tècnics municipals”.

En aquest sentit, Vives ha avançat que els pressupostos participatius presenten aquest 2016 una novetat com és la instal·lació de punts de votació al carrer. “No només es podrà votar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana sinó que també es podrà fer a través d’algun punt de votació que s’instal·larà al carrer de la Seu en els dies que se celebri el procés de votació”.

El procés de votació de les propostes validades se celebrarà del 30 de maig al 4 de juny.

Formulari i calendari presentació de propostes

El díptic que els urgellencs i urgellenques rebran a les seves llars indica com s’han de presentar les propostes. Es podrà formular fins a 3 propostes, que poden ser noves, recuperar-ne algunes de vàlides de l’edició 2015 o bé combinar-ne de noves i de recuperades.

El formulari omplert es podrà lliurar de l’1 a l 15 d’abril a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell o bé, omplint-lo al web municipal www.laseu.cat

Caldrà incloure-hi també el nom i cognoms de la persona, un número de telèfon, una adreça de correu electrònic i assenyalar si les propostes són presentades a títol personal o en representació d’una entitat.

Cal remarcar que a través del web municipal es podrà seguir, en tot moment, l’estat del procés participatiu.

Estat de les propostes guanyadores 2015

Cal recordar que en el procés participatiu celebrat l’any passat els ciutadans urgellencs van presentar un total de 129 propostes de les quals 33 van ser validades pels tècnics municipals. D’aquestes 33, es van escollir 5, a través de 867 vots de la ciutadana.

1.Construcció del tram de vorera entre el riu Segre, camí d’Alàs, i el Parc de Bombers de la Seu.
Està realitzat el projecte tècnic i amb pressupost aprovat, però pendent d’execució per negociacions amb la propietat del terreny.

2.Col·locar desfibril·ladors a diferents punts del municipi.
Se n’han col·locat 6 unitats.

3.Obres d’arranjament de la pista de bàsquet del col·legi Albert Vives.
El Departament d’Ensenyament de la Generalitat va assumir la realització i cost de l’obra.

4.Comprar una gàbia trampa pels gats, una gàbia post-operatori per a les femelles i material d’esterilització per a 90 femelles i 60 mascles de gats rodamons dels carrers de la Seu.
S’ha realitzat la compra i l’Associació pels Animals del Pirineu ha assumit l’esterilització de forma desinteressada.

5.Revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants
S’han revisat un total de 90 baixadors i se n’han fet 12 de nous. S’està treballant per revisar-los tots.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.164 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×