LA REHABILITACIÓ DE LES ADOBERIES DE TREMP REP EL PREMI BONAPLATA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA REHABILITACIÓ DE LES ADOBERIES DE TREMP REP EL PREMI BONAPLATA

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp a recollit aquesta setmana el premi Bonaplata de “Rehabilitació i Restauració elements immobles” que impulsa l’associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC).

Aquests guardons tenen per objectiu premiar aquelles persones, associacions, col·lectius o institucions que hagin dut a terme accions per recuperar, estudiar, difondre o posar en valor el patrimoni industrial, científic i tècnic de Catalunya, sigui moble, immoble o immaterial en els últims dos anys.El projecte de rehabilitació de les Adoberies de Tremp presentat pel Pallars Jussà ha permès recuperar una de les vuit adoberies documentades que hi va haver a la població fins a finals del XIX. Les obres de rehabilitació han permès consolidar l’antiga edificació i fer-ne visitable la planta baixa. També s’ha convertit la primera planta en un mirador i s’ha recuperat un carrer empedrat. A més, s’ha habilitat un sender natural que connecta aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume.

Ahir va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya on van recollir el guardó la consellera de Turisme del Consell Comarcal, M. Pilar Cases, el tècnic del Consell Comarcal, Jordi Castilló, així com Joaquim Solé, arquitecte redactor del projecte i director d’obra de la rehabilitació i Josep Maria Font, arquitecte tècnic i col·laborador en la rehabilitació de l’edifici de les Adoberies.

Aquesta acció liderada pel Consell Comarcal, ha comptat amb un pressupost de 147.000 euros i s’inclou dins l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”. Es tracta d’una actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Tremp.

La consellera de Turisme del Consell Comarcal, M. Pilar Cases, ha valorat aquest premi com un reconeixement a la recuperació de la memòria històrica, perquè d’altra manera hauria quedat en l’oblit de les futures generacions una activitat industrial que durant cinc-cents anys va marcar la història i el desenvolupament econòmic de Tremp.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Ramon Jordana, ja ha manifestat en diverses ocasions que cal establir lligams entre els diferents espais de difusió del patrimoni industrial amb què compta la comarca com l’Espai Patrimonial de la Central de Talarn o el museu Hidroelèctric de Capdella.

PREMI BONAPLATA

El nou espai recuperat es pot visitar cada dissabte amb les visites guiades al centre de Tremp que s’ofereixen des de l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc. A més, les adoberies compten amb plafons divulgatius que expliquen com era el procés d’adobar la pell i faciliten també la visita per lliure

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 169 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×