EL PIRINEU ACULL 4 FESTIVALS DE SENDERISME

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Els esdeveniments serviran per promocionar la Cerdanya, la Vall de Boí, la Vall Ferrera i la Vall Fosca
EL PIRINEU ACULL 4 FESTIVALS DE SENDERISME, AMB RUTES A PEU COM A FIL CONDUCTOR
Inspirats en els walking festivals dels països centreeuropeus i de la Gran Bretanya, els festivals de senderisme arriben aquest any al Pirineu per primera vegada.

DSC_0294

El Pirineu de Lleida serà l’escenari al juny i al juliol de quatre festivals de senderisme, que ajudaran a promocionar la Cerdanya, la Vall de Boí, la Vall Ferrera i la Vall Fosca des de múltiples punts de vista. Vall de Boí Trek Festival, Cerdanya Happy Walking, Festival de Muntanya Pica d’Estats i Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus tindran en comú un variat programa d’activitats amb les rutes a peu com a eix central i guies interpretadors locals coneixedors del patrimoni pirinenc com a acompanyants de les travesses. Les activitats estan projectades per a tots els públics, ja que combinen propostes senzilles amb rutes més exigents, i inclouen àpats i tastets basats en productes locals.
Inspirats en els walking festivals dels països centreeuropeus i de la Gran Bretanya, els festivals de senderisme arriben aquest any al Pirineu per primera vegada, gràcies al treball cooperatiu dels quatre territoris i a la coordinació de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, entre d’altres entitats.
Durant uns dies s’oferirà a un públic ampli (des de caminadors exigents fins a famílies, passant per persones amb mobilitat reduïda) un programa divers de rutes guiades a peu per conèixer el territori. Durant els dies del festival, aquestes sortides guiades tenen uns preus molt inferiors als habituals, de manera que l’esdeveniment és una gran oportunitat per gaudir dels serveis de guies locals amb un gran coneixement del territori i, de cara al futur, pretén donar a conèixer i popularitzar aquestes propostes entre els potencials usuaris.Els organitzadors volen deixar clar que un festival de senderisme no és una fira de promoció turística centralitzada en un pavelló i on diversos organismes donen a conèixer els atractius turístics dels seus territoris. A diferència de les fires, el programa d’activitats dels festivals està descentralitzat: es basa en sortides guiades disperses per diferents zones del territori que es vol promocionar. A més, també s’ofereixen activitats descentralitzades com ara degustacions de productes locals, concerts a l’aire lliure, fires de productes agroalimentaris, de llibres o de material per als senderistes, conferències, curses de muntanya paral·leles, visites a museus o altres equipaments culturals, etc.
El Cerdanya Happy Walking es desenvoluparà del 9 al 12 de juny amb rutes guiades per la cova d’Anes, a Prullans; el camí del Tor, a Lles de Cerdanya; el camí dels Enamorats de Puigcerdà, o una ruta nocturna per observar els estels a la riba del Segre, a All. El Cerdanya Happy Walking és una iniciativa de la Taula de Treball de Camins de Cerdanya, formada per una vintena d’empreses del sector turístic que promocionen conjuntament el turisme a la comarca. Aquesta edició del festival comptarà amb la participació del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri, la corredora i bioquímica Emma Roca i el pilot Nani Roma.
El Vall de Boí Trek Festival tindrà lloc del 10 al 12 de juny i permetrà córrer entre esglésies romàniques de la Vall de Boí amb la corredora d’elit Núria Picas; recórrer els camins romànics del territori; reviure les falles al camí del Faro, o seguir la ruta de la Llúdriga i el camí d’Aigüestortes a l’estany Llong, entre d’altres.

El Vall de Boí Trek Festival és una iniciativa del Patronat de Turisme de la Vall de Boí, que forma part del Pla d’accions del Grup de Treball de Senderisme, una plataforma creada amb els empresaris de la zona que aposten per aquesta activitat ecoturística.

Àreu, a la Vall Ferrera, acull del 10 al 12 de juny la primera edició del Festival de Muntanya Pica d’Estats, que organitza un itinerari per les bordes de Costuix i els avets dels Forns; un recorregut virtual del joc de Belibasta, l’últim càtar; una jornada de portes obertes a la serradora i el molí fariner d’Àreu; una xerrada de nutrició energètica per a esportistes, i un concert de rock&roll amb The Crousteau.
Aquest festival és una iniciativa de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Àreu, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La trobada coincideix amb la Milla Vertical d’Àreu.

El I Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus tindrà lloc entre el 8 i el 10 de juliol a la Vall Fosca, al Pallars Jussà. Algunes de les propostes d’aquest festival són una caminada nocturna després d’un sopar sota les estrelles, una ruta per la vall glacial del Riqüerna, la 1a Caminada de l’Escala Blanca o un itinerari per la via verda del carrilet. Inclou també una visita al Museu Hidroelèctric de Capdella.

El I Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus és una iniciativa de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i compta amb la col·laboració de diferents empreses de guies locals. El diumenge 10 de juliol, a més, s’hi celebra la Vertical Cabanera, una espectacular cronoescalada que puja al Montsent de Pallars.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.885 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×