El Parc Natural del Cadí-Moixeró retira desenes d’arbres caiguts amb els aiguats a la zona del coll de Pendís

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Parc Natural del Cadí-Moixeró retira desenes d’arbres caiguts amb els aiguats a la zona del coll de Pendís

Territori i Sostenibilitat

  • Personal tècnic ha treballat durant aquesta setmana en el manteniment i neteja dels camins i pistes del parc, després que els aiguats de les darreres setmanes hagin provocat la caiguda de branques i vegetació que dificultava en alguns casos la circulació
  • També ha celebrat dues jornades participatives a la Seu d’Urgell i Bagà, que han comptat amb una vintena d’assistents, per recollir propostes a incorporar en el futur Pla Estratègic del parc

cadi1



Personal tècnic del Parc Natural del Cadí-Moixeró ha retirat aquesta setmana desenes d’arbres caiguts a conseqüència dels forts aiguats registrats durant les darreres setmanes en aquesta zona. Concretament, han treballat en el manteniment i neteja de camins i pistes forestals d’accés al coll de Pendís, al coll de Trapa i a Prats de Moixeró, al terme municipal de Riu de Cerdanya, que en alguns casos impedien la circulació.

Es tracta, sobretot, de pins, alguns arrencats d’arrel per les precipitacions caigudes. Algunes, fins i tot, van ser en forma de neu, acompanyades de ràfegues de vent fort. Les dimensions d’algun dels arbres i la seva localització, juntament amb la neu caiguda excepcionalment a inicis de novembre, han dificultat el desenvolupament dels treballs. Les tasques de neteja han permès recuperar els camins i pistes afectats per la vegetació caiguda, i facilitar el pas a la ramaderia, el veïnat i les persones que visiten el parc.

cadi2

Jornades de participació ciutadana

D’altra banda, el Parc Natural del Cadí-Moixeró ha organitzat dues jornades de participació ciutadana en el marc del nou Pla Estratègic d’Educació i Voluntariat Ambientat als parcs naturals pel període 2019-2022 aprovat pel Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de setembre. Les jornades, celebrades a la Seu d’Urgell i Bagà el 7 i 8 de novembre, respectivament,  han comptat amb l’assistència de prop d’una vintena de persones, representants d’escoles, empreses i administracions locals del territori.

L’objectiu del pla és reconèixer i consolidar l’educació i el voluntariat ambiental com a àmbits d’actuació fonamentals dels espais naturals de protecció especial, que requereixen planificació, recursos adequats i treball en xarxa amb agents diversos.

La trobada de la Seu d’Urgell es va dur a terme conjuntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, atès que ambdós parcs comparteixen en bona mesura persones, entitats i institucions que treballen a la comarca de l’Alt Urgell en temes d’educació ambiental i voluntariat.

Les dinàmiques de treball plantejades en els dos grups participants van generar un recull de propostes d’actuacions que seran utilitzades en l’elaboració d’aquest Pla Estratègic, que ha de servir de base per elaborar l’any 2019 el corresponent Pla d’Acció.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 743 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×