Primera trobada dels padrins i padrines de les ovelles Xisqueta !

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Primera trobada dels padrins i padrines de les ovelles Xisqueta !

Aquest cap de setmana 11 i 12 de maig es realitzarà la primera trobada

Aquest proper cap de setmana es realitza la primera trobada de padrins i padrines del projecte “Apadrina una ovella Xisqueta”. Des de que el projecte va començar a finals del 2018 ha anat creixent i actualment compta amb 3 explotacions ramaderes, 25 ovelles participants i 95 padrins.  i padrines.  

ovelles Xisqueta

Ramat d’ovelles xisqueta pasturant a la Vall d’Àssua

Durant el 2019 hi ha previstes dues trobades de padrins i padrines, la primera es realitzà aquest cap de setmana, 11 i 12 de maig, i la següent està prevista per començaments de novembre. 

En aquesta primera trobada es visitaran les explotacions ramaderes participants de Llessuí, Casa Perales i Casa Batllés. Les visites es realitzaran durant el matí i els padrins i padrines coneixeran l’ovella que tenen apadrinada, el ramat on viu i el pastor o pastora que en té cura.  A més, es realitzarà una visita al Museu del Pastor. 

A la trobada d’aquest cap de setmana s’han apuntat un total de 40 persones, les quals representen a 14 padrins i padrines més acompanyants. 

El projecte: 

 “Apadrina una ovella Xisqueta” és un projecte col·laboratiu entre els pastors i pastores de la Vall d’Àssua, l’associació Obrador Xisqueta i la Guerrilla del Ganxet de Barcelona que neix amb l’objectiu d’apropar la població als entorns rurals del Pallars Sobirà, col·laborar amb el manteniment anual d’una ovella adulta (alimentació i tractaments veterinaris) i donar suport a l’associació Obrador Xisqueta.

Informació de contacte: Estel Forcada, tècnica de l’associació Obrador Xisqueta 973620977 / info@xisqueta.cat /

Els apadrinaments es duen a terme mitjançant la web https://apadrina.xisqueta.cat/, on cada padrí o padrina pot col·laborar amb la quantitat que més li convingui, amb aportacions tan diverses com 10, 25, 45, 70 o 100 euros. Tots ells rebran a casa un cròtal identificatiu, una fitxa i unes fotos de l’animal apadrinat. A més, podran anar a conèixer la seva ovella. L’Obrador Xisqueta organitzarà dues trobades l’any on els padrins i padrines podran jugar a buscar el seu animal dins del ramat, parlar amb el pastor o pastora que el cuida i conèixer l’entorn on viu.

L’ovella Xisqueta és una raça autòctona catalana declarada de protecció especial. Fa 10 anys, l’associació Obrador Xisqueta va néixer amb la voluntat de pagar un preu just per la llana, mentre difonia l’oficina de pastor i pastora i promovia l’artesania. Ara fa un pas més i facilita l’apadrinament d’ovelles, de la mà de la Guerrilla del Ganxet.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 163 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×