El Parc Natural de l’Alt Pirineu habilita un nou aguait per observar aus carronyaires

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Parc Natural de l’Alt Pirineu habilita un nou aguait per observar aus carronyaires

  • El nou equipament, que s’ha inaugurat avui, està adreçat a grups d’escolars
  • S’hi podran observar espècies com ara el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre o l’aufrany, entre altres

El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un nou punt d’aguait per observar aus carronyaires. El nou equipament, situat a la forest patrimonial de l’Obaga d’Orteu d’Embonui, al municipi de Soriguera, és el primer equipament d’aquest tipus de Catalunya adreçat exclusivament a grups d’escolars de primària i secundària.

El nou punt d’aguait entrarà en servei a partir de l’any que ve. L’aguait té una capacitat per a 20 persones i ha estat construït amb fusta de l’entorn més immediat. De fet, s’ha utilitzat fusta tallada i serrada del mateix bosc on hi ha l’aguait mitjançant una aclarida de millora silvícola.



El mirador està situat a uns 70 metres enfront del Punt d’Alimentació Suplementària i això permetrà als escolars observar d’a prop aquestes aus protegides sense molestar-les. S’hi podran veure espècies com el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre, l’aufrany, el milà reial, el milà negre i el corb, així com l’àguila daurada, en funció del dia.

A través d’aquests nou equipament, el Parc Natural vol impulsar i reforçar l’educació ambiental dels grups escolars de la zona i donar a conèixer el paper ecològic dels carronyaires. Per això, la visita a l’aguait serà conduïda per un guia intèrpret acreditat que donarà els continguts educatius i pedagògics adients, dins del programa d’educació ambiental del Parc.

observar aus carronyaires

El recorregut a peu amb els escolars fins a l’aguait es realitzarà des del poble de Vilamur, accessible amb autocar, i en una segona fase, el Parc preveu completar el projecte amb la creació d’un itinerari de tornada fins al poble d’Embonui, amb elements educatius al llarg del recorregut per fomentar el coneixement de de la biodiversitat del Parc. 

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 930 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×