‘Lo dimoni de la Plana de Mont-ros’ de Núria Fonoll, protagonitzat per unes joves modistes, guanya el 7è concurs de Microrelats de la Vall Fosca

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

‘Lo dimoni de la Plana de Mont-ros’ de Núria Fonoll, protagonitzat per unes joves modistes, guanya el 7è concurs de Microrelats de la Vall Fosca

  • Organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella, els premis, de 600, 400 i 300 euros, s’han entregat aquest dissabte al migdia

Núria Fonoll Vergés, de l’Albi, ha estat la guanyadora del 7è concurs de Microrelats de la Vall Fosca, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella. S’ha endut 600 euros i el trofeu del concurs.  ‘Lo dimoni de la Plana de Mont-ros’ està ambientat en un cosidor, on les joves es preparaven l’aixovar. L’autora ha teixit un relat que descriu el dualisme entre el permès i el desig. El trofeu del concurs l’ha fet la ceramista local, Maria Grimalt, del taller l’Argilosa, ubicat al poble d’Envall, juntament amb l’artista Blanca Font. Fonoll va guanyar el segon premi a la tercera edició del concurs i també va obtenir un accèssit l’any passat.

El segon premi, valorat amb 400 euros, se l’ha endut el relat ‘Ara i adés’, de la professora Pili Oliveres Solé, de Bretui. El relat és un viatge pel present a la Vall Fosca i pel passat a Xile, una mirada entre la muntanya pallaresa i el mar del poeta Neruda. El tercer premi, dotat amb 300 euros, se l’ha endut el professor Aureli Barrull Altarriba, de Lleida, pel relat ‘Baciu’. L’autor utilitza un ric llenguatge pastoral, actualment en desús i gairebé perdut. A més, al relat s’hi fa un repàs per les cabaneres per on passaven els ramats de bestiar transhumant.



El jurat format pels escriptors i filòlegs, Meritxell Nus, Pep Coll, Ferran Rella i Ramon Sistac, vista la qualitat de les obres presentades, ha decidit atorgar dos accèssits. Les obres premiades han estat ‘La fita’ de Lluís Mulet Cisteré i ‘Agulles als peus’ de Raquel Perelló Amorós.

L’entrega de premis, que s’ha fet avui dissabte al Museu Hidroelèctric de Capdella, ha començat amb el concert del duet de música brasilera Cria Canto, amb la cantautora Juliana Penna i el músic saxofonista Yvan Ulitzka. 

Les obres premiades es poden llegir al Facebook i a la web del Museu Hidroelèctric de Capdella.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar, a través de l’escriptura i la lectura, la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

Núria Fonoll

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dona accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 387 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×