L’Espitau Val d’Aran estrena el nou sistema de calefacció per biomassa

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
  • Els serveis Assistencials Integrats del Conselh Generau d’Aran estrenen dues calderes de biomassa que cobriran les necessitats de l’hospital Val d’Aran i part de la Residència Sant Antòni.


Els Serveis Assistencials Integrats del Conselh Generau d’Aran han posat en marxa el sistema de calefacció d’aigua per mitjà de dues calderes de 300 kW que funcionen amb biomassa. L’equipament  que ha tingut un cost total de cinc-cents seixanta mil euros, finançats per la Diputació de Lleida ja està en ús.

L’equipament es troba en una sala de l’Hospital de cinquanta-vuit metres quadrats i un dipòsit de quaranta metres quadrats per a l’emmagatzematge de seixanta metres cúbics d’estella, que cobriran les necessitats de calefacció de l’Hospital i la Residència Sant Antòni amb una autonomia de funcionament de quinze dies. La sala compta també amb un sistema de bombament i canalització que connecta amb el sistema central de distribució, tant d’aigua calenta sanitària com de calefacció.

Per a Jordi Vilana, gerent d’Aran Salut: “és el primer pas dins de l’economia circular i la sostenibilitat ecològica, però també una garantia de seguretat per a l’hospital, amb calderes noves, i ara les principals en l’edifici. Les calderes de gasoil passen a un segon plà,en cas que siguin necessàries per al seu ús”.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha destacat: “Aquesta caldera, ha de suposar un estalvi inicial de seixanta a setanta mil euros anuals, és la primera caldera de biomassa d’altres projectades en municipis de la Val d’Aran lligades al projecte de Gestió Forestal, que han de servir per al manteniment dels boscos a més de contribuir a la descarbonització del nostre territori i a fomentar la transició energètica”.Maria Vergés, ha afegit: “vull agrair el treball dels tècnics, tant d’Aran Salut com del Conselh Generau per a aconseguir aquest objecte final”.

nou sistema de calefacció
nou sistema de calefacció
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 97 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×