El Conselh Generau d’Aran duu a terme un seguiment de l’estat de l’os Nere

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran duu a terme un seguiment de l’estat de l’os Nere

  • Aquest exemplar va ser albirat la setmana passada i presentava una clara dificultat locomotriu a la pota posterior esquerra, el Grup de Treball de l’Os al Pirineu es va reunir per a valorar les possibles causes d’aquesta afecció, que es considera probable que es degui a l’avançada edat de l’os, tot i així, es durà a terme un seguiment per a comprovar si hi ha alguna evolució en el seu estat de salut

La tarda del passat dijous, 21 d’abril, es va observar l’os Nere a la zona del Baish Aran. L’observació va posar en alerta els tècnics que realitzen el seguiment, atès que l’os Nere presentava una clara dificultat locomotriu a la pota posterior esquerra. Per aquest motiu fou convocat el Grup de Treball de l’Os al Pirineu, amb tècnics de diverses administracions d’Espanya i França, i es valorà les possibles causes de l’afectació que presenta l’os Nere.

En el decurs de la reunió es van valorar diverses causes i modes de procedir, considerant que el més probable era algun tipus d’afecció relacionada amb l’avançada edat de l’exemplar. De fet, es disposa de gravacions efectuades a l’estiu del 2020 on l’os ja mostrava una clara dificultat motriu a les potes posteriors, que donarien força a la hipòtesi d’una degradació progressiva de la salut de l’animal, tot i que no es poden descartar altres causes.Malgrat això, també existeixen vídeos de càmeres de fotoparament del 2021 on l’os sembla comportar-se amb normalitat. De moment, s’ha optat per intentar efectuar un seguiment acurat a la zona on es va observar, per veure si es pot tornar a observar a Nere i comprovar si hi ha alguna evolució en el seu estat de salut. Nere va néixer al Pirineu a l’hivern del 1997, i és fill de Ziva, l’osa capturada prenyada a Eslovenia i alliberada als Pirineus el 1996. Per tant, té 25 anys d’edat, per la qual cosa es considera l’os més vell del Pirineu.

Nere
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 73 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×