Creu Roja Joventut Lleida necessita 3000 joguines per a la infància en risc d’exclusió social

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Creu Roja Joventut Lleida necessita 3000 joguines per a la infància en risc d’exclusió social

  • La campanya pretén aconseguir jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a principis d’any a 2.200 infants i joves en risc d’exclusió social atesos per l’organització.
  • A la demarcació de Lleida, la campanya es durà a terme a 30 municipis de les assemblees de Lleida, La Noguera, El Pla d’Urgell, l’Urgell, Agramunt, La Segarra, Les Garrigues, Almacelles, Solsonès, Pallars Jussà i Pallars Sobirà, amb més de 60 voluntaris i voluntàries implicats.
  • Es fa una crida a empreses, comerços i ciutadania perquè hi col·laborin a través de la donació de joguines i, especialment,  d’aportacions econòmiques que faciliten l’adquisició directa de les joguines més demandades segons les edats.

Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, Creu Roja Joventut dona un any més el tret de sortida a la 31a edició de la campanya de la Joguina Educativa que enguany vol aconseguir 3.000 jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a 2.200 infants i joves en situació de vulnerabilitat arreu de les comarques lleidatanes.

Un total de 30 municipis arreu de les 13 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja a Lleida, La Noguera, El Pla d’Urgell, l’Urgell, Agramunt, La Segarra, Les Garrigues, Almacelles, Solsonès, Pallars Jussà i Pallars Sobirà participaran en diversos actes i esdeveniments per a la recollida de joguines i jocs per a totes les edats.La crisi derivada de la inflació de preus ha empitjorat la situació de moltes famílies que travessen grans dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a alimentació, habitatge, energia i transport. En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies, que prioritzen l’adquisició de productes de primera necessitat. Per això, aquesta campanya esdevé crucial per garantir el dret que aquests nens, nenes i joves accedeixin al joc.

Ampliar l’abast de la campanya entre la ciutadania i el món empresarial

A més, a banda de la recollida de joguines es volen potenciar, tant entre la ciutadania com entre el món empresarial, les donacions econòmiques, ja que faciliten que l’organització adquireixi directament a un preu fora de mercat les joguines que es necessiten en funció dels grups d’edat, gustos i necessitats individuals i així poder lliurar el joc o joguina que millor s’adapti a cada infant.

Les donacions es poden fer a través del lloc web Campanya de Joguines 2023.

De fet, des de l’àmbit empresarial s’ha vingut promovent en els últims anys també la recollida de joguines i les donacions entre la seva plantilla i el voluntariat corporatiu. No obstant això, ha crescut especialment la col·laboració en la campanya de joguines mitjançant les donacions econòmiques directes, aportacions que en els darrers 5 anys han representat un total de més de 145.000 euros.

 El valor de la joguina educativa

Les joguines no solament són font d’oci per als nens, nenes i joves, sinó que ajuden a millorar les seves habilitats comunicatives o a relacionar-se. Aquí resideix la importància del fet que cada infant tingui una joguina, i la família i l’entorn entenguin perquè aquesta tipologia de productes han de ser adequats a cada persona, edat i capacitats.

Sota la mateixa premissa, Creu Roja Joventut vol donar valor a les activitats de sensibilització sobre la joguina educativa tant a les famílies dels infants participants del projecte, com també a la població general i les empreses col·laboradores.

En aquesta línia, es va celebrar a Vic, el dissabte 21 d’octubre, la primera trobada dels Festidrets, amb la participació de 125 infants, 70 persones voluntàries i tècniques de Creu Roja Joventut de set assemblees de tot Catalunya per donar-li la importància que té el projecte Promoció de l’Èxit Escolar en la infància i en el seu desenvolupament educatiu, personal i social.

Tot això amb l’objectiu de continuar apostant per la sensibilització de totes les persones de referència dels infants i l’entorn social i així promoure l’ús de jocs i joguines com a eines educatives i de transmissió de valors en el context escolar i familiar.

En aquesta línia, es busca que les joguines siguin no bèl·liques, no sexistes i educatives per afavorir les actituds de respecte i cooperació, ja que són elements transmissors de valors socials i permeten afavorir valors com la creativitat, la tolerància, la diversitat, el respecte o la igualtat. Dins del compromís de l’organització amb el medi ambient, no falta la sensibilitat sostenible, incentivant que la donació sigui d’aquells jocs fabricats a partir de materials amb menor impacte mediambiental.

necessita 3.000

Més informació

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 218 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×