Model de l’esport escolar català

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
Gerard Figueras defensa el model de l’esport escolar català com una “estructura d’estat a preservar de cara al futur”
· Presentades les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2015-16 i les Supercurses, unes curses en família que es celebraran a Barcelona, Lleida i Girona

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) 2015-16, que se celebraran a partir d’aquest cap de setmana al territori català. Un esdeveniment que, segons Gerard Figueras, situa el model de l’esport escolar del país com una “estructura d’estat a preservar de cara al futur”.

esportcatala
Foto: Carlos Giménez

En el marc del Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya 2013-2020, les finals dels JEEC recuperen enguany el protagonisme i incorporen la tangibilitat dels valors, una major participació de nois i noies, i el caràcter poliesportiu. Les competicions, que se celebraran a diversos municipis de Catalunya, arrencaran aquest cap de setmana amb les finals d’esports d’equip, continuaran el 4 i 5 de juny amb les finals individuals i acabaran el 12 de juny amb una trobada poliesportiva.

Les competicions es disputaran en les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil -en proves masculines, femenines i mixtes- i reuniran, com ha avançat  Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, uns 10.000 escolars en 41 finals. Domingo ha destacat que les finals introdueixen per primera vegada un sistema de valors, a banda de l’estricta competició, i la figura del tutor de joc, la qual cosa explica el rol de l’esport escolar com “una eina educativa, cívica i social”.



Per la seva banda, i davant de representants dels consells esportius catalans i Ajuntaments, el secretari general de l’Esport ha insistit en la “revolució” que representa ser “pioners” en crear un nou mètode per confeccionar la classificació de les proves, segons el qual “el resultat no depèn només de quants gols o cistelles es fan, sinó que també tenim en compte els comportaments dels esportistes i el públic. Posem els valors per davant”.

Gerard Figueras ha recordat que 200.000 escolars fan esport a Catalunya els caps de setmana a través dels JEEC i del Pla Català d’Esport a l’Escola, un potencial que significa una “estructura d’estat” de gran rellevància que treballa per acostar l’esport a tothom i a tot el territori. “Aquesta és la base de la piràmide, amb la qual generem talent que es pot incorporar a un nivell superior, el de la competició”, ha explicat.

El secretari general de l’Esport ha defensat que aquest sistema d’esport escolar propi, “amb la implicació bàsica dels consells esportius, és un model únic a Europa i al món que hem de preservar dins del nou model esportiu català que volem per al futur”.

D’altra banda, s’ha aprofitat l’acte per presentar un altre projecte vinculat a l’esport escolar i familiar en el qual la Secretaria General de l’Esport col·labora: les Supercurses. Es tracta de curses lúdico-esportives Family Run per viure en família que permet difondre els valors associats a la pràctica esportiva. El canal Super3 hi col·labora d’una manera molt especial, ja que, a banda de la promoció dels valors de l’esport a través de l’entreteniment, convida tots els súpers a participar-hi en diferents peces que es podran veure al canal Super3.

Elisabet Herrero, cap de màrqueting infantil i juvenil de TV3, i Aina Conca, responsable de Kaptiva Sports –empresa impulsora de l’activitat-, han presentat l’expansió de les Supercurses a tres poblacions catalanes (el 29 de maig a Barcelona, el 25 de setembre a Lleida i el 27 de novembre a Girona) després de l’experiència dels últims anys a la capital catalana. L’objectiu és “promoure els valors de l’esport com el treball en equip, la responsabilitat, el respecte i l’esforç”, a banda de fomentar els hàbits saludables i oferir unes curses inclusives, adaptades a persones amb discapacitat, on “pares i mares arribin junts a la línia d’arribada”.

La primera d’aquestes curses, la de Barcelona del diumenge 29, tindrà com a punt de sortida el passeig de Pujades i diferents circuits i horaris: sobre rodes, d’adults, d’infants d’11 a 14 anys, de 7 a 10 anys i de 3 a 6 anys. Un cop finalitzada, al punt final de la cursa, al passeig Lluís Companys, hi haurà una gran festa amb moltes activitats, com bicicletes estàtiques, jocs tradicionals, joc de l’oca, classes de zumba, jocs en anglès, jocs de raqueta, bombolles gegants o manualitats. Les Supercurses estan organitzades per Kaptiva Sports i el consell esportiu del territori on es porten a terme, i compten amb la col·laboració, a més del Super3, de la Secretaria General de l’Esport i de l’Hospital Sant Joan de Déu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.071 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×