Millora del Camí natural de Soberado al mirador de l’aigua

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Millora del Camí natural de Soberado al mirador de l’aigua

El Conselh Generau d’Aran a través de l’empresa S.A.V.A. ha portat a terme aquest estiu la recuperació del tram entre el Camí de Soberado i el mirador de l’aigua.
L’emplaçament de la zona on s’ha efectuat l’actuació, es ruta entre Vielha i el Port de la Picada passant pel Refugi de l’Artiga de Lin.
Es tracta de l’antic camí d’accés a l’Artiga de Lin que contenia gran quantitat de vegetació que el tapava, pedres caigudes dels murs i erosionat per l’aigua.
S’ha construït  un accés al camí des de l’Aparcament de l’Artiga de Lin, quatre passarel·les per a creuar els barrancs d’Aubert i de Bernatet i de la font existent, a més de reperfilar el camí desbrossant la zona per donar-li una amplada de 1,20m, i de la construcció de baranes de seguretat al llarg de tot el camí i en el mirador de l’aigua.


Amb aquesta actuació que s’inclou dins dels treballs realitzats en els darrers mesos per part del Conselh Generau d’Aran per a la millora de l’accés a la ribera de l’Artiga de Lin, i que també inclou el trenet de l’Artiga, els visitants poden accedir caminant des de el mateix aparcament al costat de l’ermita fins als Uelhs deth Joeu i arribar fins al mateix Pla de l’Artiga.
El Govèrn d’Aran ha destinat en aquesta actuació un pressupost de 25.768 € provinents del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i del Conveni de col·laboració entre el Conselh Generau d’Aran i la Fundación Endesa per a la recuperació de camins a la Val d’Aran malmesos pels aiguats de l’any 2013.
Amb la millora del Camí de Soberado al mirador de l’aigua, els visitants de la ribera de l’Artiga de Lin, poden gaudir de tota la bellesa d’aquest indret i escollir de quina manera volen efectuar la visita, ja que poden accedir-hi amb el trenet de l’Artiga a l’hora de pujar fins al pla i baixar caminant per aquest nou camí, o fer ho a la inversa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 198 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×