L’Espai Municipal d’Art inaugura l’exposició Mensulae

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Espai Municipal d’Art inaugura l’exposició Mensulae

Aquest pròxim 5 d’agost, a les vuit de la tarda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Mensulae, on es trobaran obres tant d’alumnes com d’exalumnes de l’Espai Municipal d’Art.

Aquesta mostra s’ha ubicat a Sala La Cuina, on es veurà que compta aproximadament amb 300 peces, entre quadres de vinil, acrílics i oli, així com collage, ceràmica, paper maixé, entre altres.El principal projecte d’aquesta exposició va començar fa 4 anys, de la mà de l’exalumne Pau Martí i de la directora Josepa Travé, que des de l’Espai Municipal d’Art van començar a treballar sobre les mènsules de la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

MENSULAE

La ‘Mènsula’, que prové del llatí i es podria traduir com ‘mesita’, és un element arquitectònic encastat i sobresortint d’un mur. La funció principal de la Mènsula, és la sustentació d’altres elements com arcs, cornises, bigues, prestatges, etcètera; pero molt sovint sols són un element de decoració ornamental.

De vegades són pedres trapezoidals llises, però d’altres estan esculpides amb caps humans o animals, o simplement amb motius ornamentals vegetals.

Antigament, es pensava que afegint mènsules a les parets s’evitava el mal i feia que s’allunyessin els esperits malignes.  Era una manera més de protegir l’església.

Mensulae

Notícies Alt Uregell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 52 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×