Els pallaresos ja poden reciclar les seves maquinetes d’afaitar des de casa i evitar que acabin a l’abocador

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Els pallaresos ja poden reciclar les seves maquinetes d’afaitar des de casa i evitar que acabin a l’abocador

  • El programa de reciclatge impulsa l’enviament gratuït de maquinetes d’afaitar i recanvis de totes les marques
  • Botigues, negocis i entitats poden convertir-se en punts de recollida de maquinetes d’afaitar i obtenir donacions per a organitzacions benèfiques

Els pallaresos ja poden reciclar les seves maquinetes d’afaitar una vegada finalitzada la seva vida útil. Per primera vegada, els veïns del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà poden reciclar des de casa les maquinetes d’afaitar d’un sol ús, les maquinetes recarregables i els recanvis independentment de la seva marca comercial. Per a fer-ho, només han de descarregar-se de manera gratuïta un sobre amb segell franquejat i dipositar les maquinetes i els recanvis usats per a ser reciclats.

Aquest programa de reciclatge és impulsat per TerraCycle, companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar, juntament amb Gillette i Venus. L’objectiu de la iniciativa és impulsar el reciclatge de maquinetes d’afaitar, donar-los un segon ús i contribuir a l’economia circular dels productes de neteja personal.Un cop recollides les maquinetes d’afaitar, es netegen i se separen els materials: el metall es fon en lingots per a ser reutilitzat i el plàstic es transforma en grànuls que es tornen a modelar per a crear productes nous d’ús diari.

Punts de recollida públics a la ciutat

TerraCycle anima a entitats, negocis, centres educatius, botigues, gimnasos i biblioteques del territori a convertir-se en punts de recollida. D’aquesta manera, i sense cap cost, aquestes entitats facilitaran als pallaresos la possibilitat de dipositar les seves maquinetes d’afaitar en punts públics de recol·lecció perquè siguin reciclades.

Per a fer-ho, han d’inscriure’s gratuïtament en la pàgina web del programa. Una vegada inscrits, rebran les seves caixes contenidors que, una vegada plenes, TerraCycle recollirà per a donar una segona vida a les maquinetes.

Ana Almeida, directora de comunicació de TerraCycle a Espanya: “Sabem que la ciutadania del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà està molt compromesa amb el medi ambient i l’ecologia, per la qual cosa confiem que la ciutat comptarà aviat amb molts punts de recollida gràcies al seu potent i actiu teixit associatiu i social”.

maquinetes

TerraCycle recompensa la implicació dels punts de recollida amb donacions econòmiques per a entitats benèfiques segons el volum de residus recollit. Fins avui, a través de diversos programes de TerraCycle s’han donat més de 77.000 € a 117 organitzacions benèfiques a Espanya.

TerraCycle a Espanya
TerraCycle, companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar pels sistemes tradicionals, ha recollit a Espanya més de 9,3 milions de productes difícils de reciclar en els seus 10 anys de trajectòria al país. Només el 2021 va recollir més de 20.000 Kgs de residus rebutjats per a donar-los una segona vida. Material d’escriptura, maquinetes d’afaitar, càpsules de cafè, productes d’higiene bucal i cartutxos i tòners d’impressora són alguns dels residus que TerraCycle recull per a evitar que acabin a l’abocador i transformar-los en nous productes.
TerraCycle opera a 21 països de tot el món i el 2021 va recol·lectar més de 1,6 milions de Kg de residus.

Sobre TerraCycle®
Fundada el 2001, TerraCycle és una empresa de reciclatge innovadora consolidada com a líder mundial en el tractament de residus difícils de reciclar. TerraCycle opera en l’actualitat en 21 països i ajuda a més d’un centenar d’empreses multinacionals a la recollida d’envasos i residus que no poden reciclar-se a través dels canals tradicionals de classificació (articles d’escriptura, ampolles de compota, recanvis de detergent, paquets de galetes, càpsules de cafè, ambientadors, etc.). Els residus són recollits per particulars, escoles, associacions o comunitats, per a ser transformats després en material reciclat i nous productes.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 381 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×