Es posa en marxa un nou mapa interactiu d’indicis d’os a Catalunya

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Es posa en marxa un nou mapa interactiu d’indicis d’os a Catalunya

Territori i Sostenibilitat ha desenvolupat el projecte conjuntament amb Forestal Catalana

El Departament de Territori i Sostenibilitat conjuntament amb Forestal Catalana ha impulsat en marc del projecte Poctefa LOUPO el mapa d’indicis d’os a Catalunya. Es tracta d’un mapa interactiu que posa a disposició de la ciutadania totes les dades d’indici de presència d’os al territori.

Fins ara les dades disponibles que es podien consultar a través de la web del Departament i del Conselh Generau d’Aran s’introduïen de forma manual. Amb la digitalització de tot el procés, ara a través d’una aplicació mòbil els tècnics de camp poden introduir de forma àgil i ràpida les dades al moment. 

Tots els tècnics i agents rurals encarregats del seguiment d’os bru disposen d’un dispositiu mòbil amb una aplicació per l’entrada d’aquestes dades. Un cop el tècnic de camp introdueix i envia les dades des de l’app, aquestes van a parar a una base de dades geogràfica central de forma instantània. El geoportal publica les dades que es van enviant a la base de dades central. S’hi poden consultar les dates dels indicis, el tipus i la seva validació. El mapa no dona la ubicació exacta de l’indici –cal recordar que l’os és una espècia protegida, en perill d’extinció–, sinó que n’informa de les característiques i el situa en una quadrícula de 8×8 km. Totes les dades s’actualitzen cada 24 hores.   

A més de facilitar informació en un termini molt curt de temps sobre els indicis d’os a la ciutadania en general, el mapa també vol ser una eina de millora en l’afavoriment de la coexistència de l’os amb el sector primari local.

mapa interactiu
Es posa en marxa un nou mapa interactiu d’indicis d’os a Catalunya Territori i Sostenibilitat ha desenvolupat el projecte
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 46 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×