Llum verda per a l’inici de les obres de l’església de Sant Joan d’Arties

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Llum verda per a l’inici de les obres de l’església de Sant Joan d’Arties

  • El Conselh Generau d’Aran avança en el seu projecte d’adequació com a equipament museogràfic de l’església de Sant Joan d’Arties, una actuació que permetrà adequar la planta baixa com a espai per a exposicions temporals i construir dos altells per a exposicions permanents, així com adaptar aquesta infraestructura en aspectes d’accessibilitat i serveis bàsics. Està previst que les obres s’iniciïn en els pròxims dies.

El divendres passat va tenir lloc la reunió de replantejament de les obres de l’església de Sant Joan d’Arties amb l’equip tècnic i l’empresa adjudicatària d’aquesta intervenció. Està previst que les obres d’execució del projecte d’adequació com a equipament museogràfic de l’església de Sant Joan comencin en els pròxims dies.

Aquesta església, construïda entre els segles XIII i XIV, constitueix un dels principals exponents de l’estil gòtic a la Val d’Aran. Va funcionar com a segona parròquia d’Arties fins a principis del segle XX quan, a causa del mal estat en el qual es trobava, va deixar d’utilitzar-se. El mal estat es va agreujar durant les dècades posteriors fins que als anys 70 es va consolidar la infraestructura i, anys després gràcies a la cessió per part del Bisbat d’Urgell, es va incorporar a la xarxa d’equipament del Museu de la Val d’Aran com a sala d’exposicions temporals.



Després de més de tres dècades de funcionament com a sala d’exposicions, era necessari renovar les instal·lacions i els sistemes museogràfics perquè siguin més eficients i sostenibles, així com més accessibles a tota tipus de públics.

Així mateix, està previst crear un nou espai per a l’exposició permanent del Museu del Temps, recuperant els dos nivells de les tribunes del cor, que antigament havien existit als peus de la nau.

Un altre dels objectius d’aquest projecte és dotar d’una major versatilitat l’espai de la planta baixa per a poder allotjar, a més d’exposicions temporals, un altre tipus d’esdeveniments culturals com poden ser concerts, conferències i jornades.

Llum verda
Llum verda
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 67 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×