LLEIDA TANCA UNA BONA TEMPORADA D’ESQUÍ AMB MÉS D’1,43 MILIONS DE FORFETS VENUTS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LLEIDA TANCA UNA BONA TEMPORADA D’ESQUÍ AMB MÉS D’1,43 MILIONS DE FORFETS VENUTS

La temporada d’esquí 2023-2024 al Pirineu de Lleida s’ha tancat aquest darrer cap de setmana amb més d’1,43 milions de forfets venuts, la qual cosa suposa el tercer millor registre de la història. El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació, Juan Antonio Serrano, destaca que “Lleida tanca una bona temporada d’esquí” i assegura que “les estacions d’esquí són un punt important dins del turisme de la nostra demarcació, especialment durant la temporada d’hivern”.

La major part dels dies d’esquí corresponen a Baqueira, amb 1.055.041 esquiadors i que suposen una xifra rècord per les pistes araneses. Per la seva part, Boí Taüll ha comptat amb 152.017 aficionats a la neu; Port Ainé, amb 121.007; Espot, amb 65.445; Port del Comte, amb uns 20.000; i Tavascan, amb 2.700.Per la seva part, les pistes de nòrdic han rebut uns 15.000 amants de l’esquí de fons, entre els quals destaquen uns 10.900 escolars. Aquesta xifra suposa un descens important respecte a la campanya anterior. Aquesta disminució es deu bàsicament a la falta de neu que ha impedit a les pistes de nòrdic afrontar la temporada amb bones condicions de neu. 

Així mateix, Serrano apunta que “s’ha de continuar treballant en la inversió en la neu produïda, es bàsic amb la situació climàtica que tenim”. En aquest sentit, afirma que sense aquesta línia de treball que fa temps que s’està executant “aquesta temporada hagués estat molt menys atractiva i estaríem parlant d’unes xifres molt inferiors que les que hem tingut”. El vicepresident del Patronat de Turisme també subratlla la importància de les inversions en les estacions per la resta de l’any i posa com a exemples les rutes de BTT o la tirolina de Boí Taüll. 

D’aquesta manera, les estacions s’acomiaden d’una bona temporada de neu que ha comptat fins a 135 dies d’obertura de les pistes, donat que Baqueira va obrir portes el dia 25 de novembre i va tancar el dia 7 d’abril. Els dominis han aconseguit mantenir les estacions obertes tot i les dificultats derivades de la falta de nevades que s’ha registrat aquest hivern. Això no obstant, les precipitacions de principis de març van permetre que la recta final de la campanya s’afrontés amb gruixos de més de dos metres de neu en estacions com Boí Taüll. 

Aran rep 6.000 turistes més que l’hivern passat

La Val d’Aran, que és un dels pols d’atracció turística durant la temporada d’hivern va rebre 726.958 turistes entre el 25 de novembre i el 7 d’abril, durant l’obertura de les pistes de Baqueira. Són uns 6.000 visitants més que l’anterior campanya, segons les dades de Foment Torisme Val d’Aran. Així mateix, Aran també va comptar amb uns altres 269.445 excursionistes, que són les persones que no van allotjar-se, però que van dur a terme una visita de més de dues hores.

Activitat també a l’estiu

Un cop acabada la temporada d’hivern, les estacions es preparen per a l’estiu amb activitats relacionades amb la natura com per exemple el senderisme i BTT en el cas de Baqueira. En aquest sentit, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’ajuntament de la Vall de Boí impulsen una tirolina d’1,2 kilòmetres de longitud a Boí Taüll per diversificar l’oferta.

 LLEIDA TANCA
LLEIDA TANCA TEMPORADA D’ESQUÍ
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 110 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×