El Conselh Generau limita l’accés a les riberes davant els col·lapses

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau limita l’accés a les riberes davant els col·lapses

  • S’estableixen controls d’accés en totes les riberes de la Val d’Aran, a partir des de dijous fins al dissabte 22 d’agost, a on hi haurà personal de la brigada del Conselh Generau per així limitar l’accés a partir del moment en què els pàrquings estiguin plens

El Conselh Generau d’Aran presa aquesta mesura de manera urgent davant de la massiva afluència de vehicles en determinats espais naturals on diàriament es produeixen aglomeracions. Els entorns on s’aplicaran les limitacions de pàrquing són:

·         Era Bassa d’Oles – 2 efectius de la brigada·         Era Artiga de Lin – 2 efectius de la brigada

·         Eth Varradòs – 2 efectius de la brigada

·         Bausen – 1 efectiu de la brigad

·         Aiguamòg – 1 efectiu de la brigada

El principal objectiu d’aquesta decisió és garantir la seguretat dels visitants i mantenir la imatge que ofereix el nostre territori, així com preservar la sostenibilitat d’aquests espais naturals.

Tant és així, que una vegada el pàrquing està complet, amb la presència del personal de la brigada del Conselh Generau es procedirà a tancar el pas de més vehicles, i a mesura que els visitants vagin sortint del pàrquing, els efectius de la brigada permetran el pas a nous vehicles. Només es deixarà passar a aquelles persones que desenvolupin alguna activitat econòmica a la zona o que pernoctin en algun d’aquests punts.

En els Banhs de Tredòs i en la Val de Varradòs ja s’està treballant en un projecte pilot de limitació d’accés mitjançant l’instal·lació de sensors de comptabilitat de vehicles que indiquen si hi ha places disponibles als pàrquings. Aquest és, ara per ara, un sistema tecnològic pilot, desenvolupat amb l’empresa d’enginyeria aranesa Arantec, especialitzada en sistemes de control i protecció del medi natural.

Aquest projecte forma part dels Plans d’accés al Medi natural en els quals actualment treballen els tècnics del Conselh Generau, que estudien i recullen diverses opcions per a donar solució a la sobrecàrrega de determinades zones turístiques de la Val d’Aran.   

les riberes
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 993 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×