TORNA LA INVESTIGACIÓ A LES ESCOLES RURALS AMB EL PROGRAMA EDUCATIU INVESTIGA.EDU

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

TORNA LA INVESTIGACIÓ A LES ESCOLES RURALS AMB EL PROGRAMA EDUCATIU INVESTIGA.EDU

Aquest curs 2021-2022 el programa educatiu “Investiga.edu” celebra la seva segona edició amb la voluntat de consolidar-se i créixer, comptant amb més projectes, més col· laboradors i més centres participants. Aquest programa educatiu és un projecte promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i amb la col·laboració de la Fundación Española para la ciència y la tecnologia del Ministerio de Ciencia e Innovación.

“Investigant als Pirineus: aprendre ciència des de la proximitat-Investiga.edu” és un programa que té com a objectiu apropar la ciència al públic escolar del món rural a partir de projectes d’investigació sobre el seu entorn en els àmbits de la geologia, l’arqueologia, la paleontologia i el medi ambient. Aquest programa,proposa una aproximació al coneixement científic des del territori proper, potenciant un treball interdisciplinari i globalitzat que afavoreixi l’aprenentatge competencial de l’alumnat.Amb l’experiència adquirida en el seu primer any de vida, i vist el grau de satisfacció tant per les entitats organitzadores com pels centres participants, aquest curs el programa Investiga.edu creix, ampliant el nombre d’escoles i instituts així com el seu abast territorial. D’aquesta manera, i sempre amb la premissa de treballar en entorns rurals de la província de Lleida, s’afegeixen a les comarques participants el curs anterior – la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i l’Alta Ribagorça – també el Solsonès i l’Urgell.

Des d’ara i fins el mes de juny, més de 300 alumnes d’educació infantil, primària i secundària desenvoluparan diversos projectes d’investigació que, seguint el mètode de recerca científica, els permetran conèixer més a fons el seu territori proper. L’alumnat podrà investigar, entre d’altres, alguns jaciments arqueològics com la Roca dels Bous (Camarasa), la Cova del Sardo (Vall de Boí) o la Cova de Montanissell (Coll de Nargó), zones d’interès paleontològic com la Conca de Tremp o problemàtiques mediambientals en entorns naturals com el pantà de Sant Llorenç de Montgai o l’embassament d’Oliana.

LES ESCOLES RURALS
TORNA LA INVESTIGACIÓ A LES ESCOLES RURALS AMB EL PROGRAMA EDUCATIU INVESTIGA.EDU
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 63 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×