L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu acull avui una jornada de recerca sobre la terrissa del Pirineu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu acull avui una jornada de recerca sobre la terrissa del Pirineu

  • Una taula rodona, un debat i una visita als fons de reserva de ceràmica de l’espai museístic són les activitats previstes per la trobada avui divendres 3 de novembre
  • L’acte conclourà amb la inauguració de l’exposició ‘Terrissa del Pallars i la Ribagorça’, que es podrà visitar a Casa Gassia de l’Ecomuseu fins al 31 de desembre

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu celebra avui divendres 3 de novembre una trobada de recerca sobre la terrissa del Pirineu. Emmarcada en la desena edició dels Tallers i Jornades de Memòria Oral, la jornada té com a objectiu activar una línia de coordinació per estudiar i recuperar la terrissa del Pirineu. A partir de les 11 del matí, es repassaran aspectes com la metodologia i els mètodes de documentació amb taules rodones i debats amb estudiosos i especialistes de la ceràmica.

A la jornada de tarda, els participants visitaran els fons de reserva ceràmica de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.



Exposició sobre la Terrissa del Pallars i la Ribagorça

La sessió finalitzarà a les 19.00 hores amb la inauguració de l’exposició ‘Terrissa del Pallars i la Ribagorça’. Els autors del catàleg, Ramon Abelló i Miquel Espot, comentaran els exemples de terrissa que es documenten a Gerri de la Sal, el Pont de Suert, Rialp i Salàs de Pallars. La mostra es podrà visitar fins al 31 de desembre al Paller de Casa Gassia de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Els autors estaran acompanyats d’Eva Perisé, Directora del Museu Hidroelèctric de La Torre de Capdella.

terrissaL’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 992 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×