L’AUTOOCUPACIÓ DE PERSONES ATURADES

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
GLOBALLEIDA, ASPID I L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” 
PROMOUEN L’AUTOOCUPACIÓ DE PERSONES ATURADES 
 
Signen un acord de col·laboració que inclou l’organització de cursos formatius, el suport a emprenedors i línies de finançament als projectes presentats pels usuaris del programa
 
 
GLOBALleida, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) i l’Obra Social “la Caixa” han signat aquest matí un conveni de col·laboració destinat a promoure l’autoocupació entre les persones en situació d’atur i en situació de vulnerabilitat sociolaboral de la demarcació de Lleida. L’acord inclou, entre altres, accions com l’organització de cursos formatius, el suport als emprenedors, i l’establiment de línies de finançament als projectes presentats pels usuaris del programa.
 
El conveni ha estat signat per  Oriol Oró, conseller delegat de GLOBALleida; Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, i Antonio Asensio, director de la Banca d’Empreses de la Territorial de Catalunya de CaixaBank.
 
 
Oriol Oró ha explicat que GLOBALleida posa a l’abast d’ASPID una de les seves àrees més potents, la de la promoció de l’emprenedoria i el foment de l’esperit d’empresa, i ha considerat important la col·laboració amb ASPID —en àmbits com el suport a la formació i als tècnics d’ASPID o el seguiment i validació dels projectes laborals presentats— ja que “ajuda els emprenedors i visualitza la rellevància que té el sector social de les persones amb discapacitat”.
 
De la seva banda, Antonio Asensio ha destacat que, pel que fa a l’Obra Social “la Caixa” l’acord implica dues iniciatives, el programa Incorpora, un programa estrella dins l’Obra Social destinat a donar suport a persones amb risc d’exclusió social o amb discapacitat física, psíquica, sensorial, i el programa MicroBank, que té l’objectiu de finançar emprenedors o persones que inicien l’activitat.
 
Finalment, Bibiana Bendicho ha afirmat que la col·laboració entre les tres entitats és important “per donar suport a les persones que tenen una idea de negoci i no saben ben bé com portar-la a terme, un suport que va des del primer dia de l’assessorament a l’inici de l’activitat pròpiament dita”. La presidenta d’ASPID ha explicat que l’entitat “ja té un tècnic dedicat a donar assessorament individualitzat a plans de viabilitat laboral, però necessitàvem un assessorament més tècnic, que és el que ens pot donat GLOBALleida, i trobar vies de finançament complementàries, que són les que ens aporta “la Caixa”.
 
Bendicho ha dit que el nivell d’atur en l’àmbit de les persones amb discapacitat gira al voltant del 60% i ha recordat que ASPID treballa en la inserció laboral des del 2001 i que “posar en marxa temes d’autoocupació suposa un pas endavant en aquest àmbit”.
 
Accions previstes al conveni
GLOBALleida organitzarà cursos formatius per a l’elaboració del pla de negocis, assessorà els agents d’ASPID que donen suport als emprenedors i ajudarà en l’anàlisi, valoració i correcció dels plans de negoci sorgits del servei d’autoocupació.
 
De la seva banda, ASPID desenvoluparà el programa d’autoocupació atenent aquelles persones en situació de vulnerabilitat social derivades per GLOBALleida, i oferirà formació i sensibilització en l’àmbit de l’aplicació de bones pràctiques de responsabilitat social empresarial a emprenedors i empreses.
 
La Fundació Bancària ” la Caixa”, a través del seu programa Incorpora, establirà de la seva banda una línia de finançament dirigida als projectes presentats pels usuaris del programa d’autoocupació d’ASPID, a més d’establir diversos punts d’atenció Incorpora d’Autoocupació a la demarcació amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria de persones amb risc d’exclusió del programa Incorpora de l’Obra Social ”la Caixa”
 
Foment de la Responsabilitat Social Corporativa
El programa d’autoocupació no és només obert a persones amb discapacitat, sinó també a qualsevol persona interessada en l’autoocupació com a forma per incorporar-se al mercat de laboral .
 
Un tret diferencial important del programa  és que promou la creació d’iniciatives d’autoocupació incorporant aspectes de Responsabilitat Social Corporativa, és a dir, assumint mesures de respecte a l’entorn social, econòmic i ambiental. 
 
La responsabilitat social empresarial (RSE) es defineix com la contribució activa i voluntària al millorament social, econòmic i ambiental per part de les empreses. El concepte constitueix una altra manera de concebre l’empresa, que va més enllà d’un plantejament basat en una suma de factors productius i se centra també en compromisos i obligacions relacionats amb valors materials, naturals i humans.
Conveni-GlobaLleida
 
Balanç del programa d’autoocupació
Enguany el programa d’autoocupació d’ASPID ha donat suport a un total de 30 persones (15 dones i 15 homes) a les comarques de la Noguera (5), el Pla d’Urgell (3), la Segarra (4), Segrià (12) i l’Urgell (6). D’aquestes persones, 16 han fet el primer contacte, 13 han iniciat el pla d’empresa i 1 ja ha finalitzat el pla.
 
El perfil de l’emprenedor està centrat en els sectors de serveis i tecnològic. Quant a la seva situació laboral, el 93% es troba en situació d’atur i enfoca l’emprenedoria com una necessitat per inserir-se al món laboral. L’altre 7% ho veu com un desenvolupament de la seva pròpia idea de negoci.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.003 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×